MSI egybegép 15 wattos Kabini APU-val

Az AE220-as modell letisztult dizájnnal és összességében vonzó, energiatakarékos hardverrel próbál labdába rúgni az AIO piacon.

MSI egybegép 15 wattos Kabini APU-val

Az AE220-as modell letisztult, elegáns dizájnnal érkezik és feketében, illetve fehérben egyaránt elérhető lesz. Az átlátszó kávát és alsó részt alkalmazó újdonság az AMD Kabini APU egységeit alkalmazza: választásunktól függően kétmagos E2-3000-es vagy négymagos A4-5000-es példány bújhat meg a 21,5 colos képátlójú Full HD LCD kijelző mögött. Maga a megjelenítő egyébként LED-es háttérvilágítással érkezik és az MSI nemrégiben bemutatott szemkímélő technológiáit is alkalmazza (Flicker-Free & Blue Light Control). Az LCD kijelző többérintéses támogatással szintén rendelkezik és opcionálisan akár matt felülettel is elérhető.

No, de térjünk vissza a központi egységekhez. Az új APU-k közül az E2-3000-es példány két processzormagja 1,65 GHz-es magórajelen ketyeg, de a tokozás rajtuk kívül egy AMD Radeon HD 8280-as integrált videó vezérlőt is rejt. A négymagos A4-5000-es Kabini APU ezzel szemben 1,5 GHz-es CPU magórajelet alkalmaz, integrált videóvezérlőként pedig egy Radeon HD 8330-as megoldást használ. Az integrált videó vezérlő mindkét esetben 128 GCN architektúrára alapozó stream processzort alkalmaz, így a két modell között csak magórajel tekintetében van különbség: a kisebbik APU esetében 450 MHz-es, a nagyobbiknál pedig 500 MHz-es GPU magórajel van érvényben. A tokozáson belül helyet foglaló DDR3-as memóriavezérlő mindkét modellnél egycsatornás memóriatámogatást biztosít a rendszer számára, viszont egy memóriacsatornára két memóriamodul illeszkedhet.

A 28 nm-es csíkszélességgel készülő Kabini APU-k grafikus teljesítményben felülmúlják a rivális megoldásokat, emellett pedig még energiatakarékosak is, ugyanis 15 wattos TDP-vel rendelkeznek. A Kabini APU-k természetesen már Jaguar architektúrára alapozó processzormagokat alkalmaznak, ami komoly előrelépés a Bobcat-hez képest.

Az új APU egységek mellé 4 GB-nyi DDR3-1333 MHz-es rendszermemória jár, ami egészen 8 GB-ig bővíthető, hála a két So-DIMM memóriafoglalatnak. Az adatok tárolásáról ezúttal egy 500 GB-os vagy egy 1 TB-os merevlemez gondoskodhat, ami 3,5 colos formátummal bír. Természetesen az optikai meghajtóról sem kell lemondani, ugyanis a kínálatban jelen van egy DVD SuperMulti DVD író. Az AE220-as egybegép 802.11 b/g/n típusú WiFi vezérlővel és Gigabites Ethernet vezérlővel egyaránt rendelkezik, sőt, még egy mini-PCIe slotot is kínál, amiben TV tuner kaphat helyet, ha kifizetjük az ezzel járó felárat. Operációs rendszerként furcsa módon előtelepített 64-bites Windows 7 Home Premium áll rendelkezésre.

A csatlakozók között négy USB 2.0-s és két USB 3.0-s port, egy fejhallgató kimenet és egy mikrofon bemenet, valamint egy három az egyben memóriakártya-olvasó, egy COM port és egy HDMI videó kimenet sorakozik, az RJ-45-ös port társaságában. Jó hír, hogy az újdonság egy 1 megapixeles felbontású 720p-s webkamerát is kapott, amelyhez beépített mikrofon is jár, így azonnal nekiláthatunk a videó telefonálásnak. Az új egybegép természetesen beépített hangszórókat is tartalmaz, így 2 x 3 wattos audió rendszerrel gazdálkodhatunk

Az 561,67 milliméter széles, 410,78 milliméter magas és 93,58 milliméter mély konfiguráció akár falra is szerelhető a külön megvásárolható AIO Wall mount Kit III segítségével. Az egybegép 9,27 kilogrammot nyom a mérlegen, tápellátásáról pedig egy 65 wattos külső tápadapter gondoskodik. A csomag egy vezetékes billentyűzetet és egy vezetékes egeret is tartalmaz, azaz komplett PC-ről van szó.

Az MSI AE220 hamarosan megjelenik kereskedelmi forgalomban, de az egyelőre nem tisztázott, hogy az új egybegép pontosan milyen alapáron válik elérhetővé.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward