MSI A55M-P35: új alaplap az AMD Llano APU-ihoz

Az MSI bemutatta legfrissebb Socket FM1-es processzorfoglalattal ellátott alaplapját, amely az AMD Llano APU egységeit fogadja és az A55M-P35-ös típusjelzést viseli.

MSI A55M-P35: új alaplap az AMD Llano APU-ihoz

Az MSI bemutatta legfrissebb Socket FM1-es processzorfoglalattal ellátott alaplapját, amely az AMD Llano APU egységeit fogadja és az A55M-P35-ös típusjelzést viseli.

Az új, költséghatékony alaplap az AMD A55-ös lapkakészletére épül, ami az A75-ös megoldással szemben nem kínál USB 3.0-s portokat. A micro-ATX formátumú termék négy helyett csak két darab memóriafoglalattal bír, amelyekben maximum 16 GB-nyi DDR3-1866 MHz-es memóriamodul elhelyezésére van lehetőség. A bővítőhelyek között egy PCI Express x16-os, két PCI Express x1-es és egy PCI slotot találunk. A PCI Express 2.0 x16-os slot természetesen nem csak egy ütőképesebb videokártya alkalmazását teszi lehetővé, hanem azt is, hogy megfelelő videokártya kiválasztása esetén DirectX 10-es és DirectX 11-es játékok alatt kihasználhassuk a Dual Graphics technológiában rejlő lehetőségeket, azaz a GPU és az IGP együttműködésével növelhető a konfiguráció grafikai eljesítménye.

Az új alaplap az A55-ös lapkakészlet jóvoltából SATA 6 Gbps-os helyett csak SATA 3 Gbps-os portokat kínál, utóbbiakból viszont hat darab áll rendelkezésre, méghozzá RAID 0, 1 és 10 támogatással karöltve. Az alaplap a felsoroltakon kívül tartalmaz még egy Realtek RTL8111E típusú Gigabites Ethernet vezérlőt, valamint egy Realtek ALC887-es nyolccsatornás HD audió vezérlőt is.

A hátlapi kivezetések között a PS/2-es portok mellett hat darab USB 2.0-s csatlakozó, egy Giabites Ethernet port, valamint hat darab 3,5 mm-es analóg jack audió csatlakozó lapul. Rajtuk kívül egy DVI és egy D-Sub videó kimenetet is kapunk, amelyekkel kiaknázhatóak az adott Llano APU egység beépített videó vezérlőjében rejlő lehetőségek.

Az MSI A55M-P35 OC Genie II támogatással is bír, amellyel egy gombnyomással, automatikusan tuningolhatjuk a rendszert, de kapunk még iCharger támogatást és Winki 3-as instant-on operációs rendszert is. Utóbbi nem csak internetezésre, levelezésre és chatelésre, hanem arra is használható, hogy egy esetleges rendszerösszeomlás után egy korábbi mentés használatával helyreállíthassuk a régebbi állapotokat és zökkenőmentesen folytathassuk a konfiguráció használatát. A BIOS természetesen ezúttal is grafikus kezelőfelülettel érkezik és támogatja a 2,2 TB-nál nagyobb adattároló kapacitást kínáló merevlemezeket is.

A friss alaplap hamarosan elérhető lesz kereskedelmi forgalomban, de hogy ajánlott végfelhasználói ára pontosan hogyan alakul, az egyelőre rejtély. Az újdonsággal kapcsolatban további információk itt találhatóak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward