Mozgásérzékelő laptopok hamarosan

A jövőben akár oldalba lökésekkel, billentésekkel is vezérelhetjük laptopjainkat a BT Group fejlesztése alapján.

Mozgásérzékelő laptopok hamarosan

A jövőben akár oldalba lökésekkel, billentésekkel is vezérelhetjük laptopjainkat a BT Group fejlesztése alapján.

A BT Group jelenleg olyan mozgásérzékelő laptopokat fejleszt, amelyeket hasonló módon lehet vezérelni, mint a Nintendo Wii-t a Wiimote kontrollerrel. Ez úgy működik, hogy a felhasználó forgathatja, lökheti, mozgathatja laptopját akármilyen irányba, így lehet navigálni a menük és alkalmazások között.

Mindezt úgy érték el a mérnökök, hogy egy mozgásmérő műszert helyeztek el a hordozható számítógépben, ami érzékeli a gép helyváltoztatását. A műszer mellett még egy speciális program is szükséges, ami a készülék által küldött mérési adatokat feldolgozza, kiértékeli, és így végrehatja a hozzá tartozó műveleteket.

A BT Balance elnevezésű eszköz főként azért lett kifejlesztve, hogy segítse az idős embereket a hordozható számítógépek kezelésében, használatában. Ennek az új technológiának azonban bárhol hasznát vehetjük, például akár olyan esetben, amikor egy egeret szeretnénk a laptophoz csatlakoztatni, használni, azonban ezt nem tudjuk megtenni például kevés hely miatt. Ilyenkor egyszerűen lehetőség adódik a hordozható számítógép vezérlésse döntéssel, lökéssel, forgatással.

"A személyi számítógépek még mindig nagyon bonyolultak. Ráadásul az idős emberek még mindig félnek használni ezt a technológiát. A PC, a monitor és az egér teljesen idegen számukra." - állítja David Chatting a BT kutatója. "Ez még mindig fejlesztés alatt áll. Mostmár azonban képesek vagyunk megkülönböztetni gyenge érintéseket, lökéseket balra-jobbra, vagy hogy a laptopot erősen megütöttük-e, könyökkel meglöktük avagy csak megráztuk." - nyilatkozta David.

Jelen pillanatban még nincs információ arról, hogy mikorra válik elérhetővé ez a kétségtelenül hasznos fejlesztés.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward