Motoros kamerával jöhet a hajtogatható Oppo

Motoros kamerával jöhet a hajtogatható Oppo

Az Oppo nevéhez köthetően a napokban egy olyan mobilkészülék szabadalmi vázlat bukkant fel, ami több szempontból is érdekesnek ígérkezik, így összességében egy eléggé látványos szerkezetet ír le. Nem elegendő, hogy össze lehet hajtani, még olyan a kamerája, amit egy motor fog mozgatni szükség esetén.

A hajtogatható készülék többféle formátumúak lehetnek, a gyártók esetenként eleve több különböző kivitelben gondolkodnak. Állítólag a Huawei és a Samsung is dolgozik változatos megoldásokon. És most az Oppo nevéhez kapcsolódóan egy olyan dizájnnak a szabadalmáról számolhatunk be, ami az alapokat tekintve a Huawei Mate X-hez hasonló. Ez a készülék egy olyan flexibilis kijelzőnek fog otthont adni, ami mindig kívül helyezkedik majd el, zárt állapotában sem fog „elrejtőzni” a házban, hanem ilyenkor az előlapon és a hátoldalon is lesz egy-egy panelrész. A Huawei Mate X enyhén aszimmetrikus volt, ezen a szerkezeten viszont teljesen középre van rendezve a megjelenítő, és a hátlap is síkban van, legalábbis nagyrészt.

Galéria megnyitása

A kamera egy kicsit kitüremkedik az okostelefon síkjából, de ezt nem úgy kell elképzelni, mint a megszokott kamerapúpokat. Ebben az esetben maga a kamera a házban van elbújtatva, és csak akkor tűnik elő, amikor munkába kell állnia. Ez pedig azt jelenti, hogy általában védve van a fizikai behatásokkal szemben.

Sokan egyébként nem örülnek a motorikusan mozgatott kameráknak, de az Oppo a jelek szerint hisz abban, hogy ez a megfelelő formátum. Az Oppo Find X esetében például az előlapi és a főkamera is egyetlen motor által mozgatott területen van. A mostani szabadalom érdekessége a Find X-hez képest, hogy bár a formátum hasonló, de a modulnak csak az egyik oldalán vannak kamerák. Az Oppo úgy véli, hogy elegendő a hajtogatós kialakítás mellett egy ilyen kamerarendszert használni, és ez kompromisszummentes szelfizés lehetőséget is biztosít. A rajzokon még az is látható, hogy hol lehet a 3,5 milliméteres Jack csatlakozónak a helye, aminél már az is jó hír, hogy számol még vele az Oppo, mert egyre több eszközről tűnik ez el. A zsanérről túl sokat nem lehet megállaptíani a mostani képekről, pedig ez még érdekesnek szokott ígérkezni egy hajtogatós szerkezetnek az esetében.

Galéria megnyitása

Hogy mikor kerülhet bevetésre egy olyan okostelefon, aminek most a szabadalmai megjelentek? Nos, ezt nehéz megmondani, talán nem is pont ilyen módon valósul majd meg, de az egészen biztos, hogy az Oppónál a színfalak mögött már készül az első összehajtható készülék. Az Oppo általában az élmezőnyben jár, ha innovációról van szó, a cégnek már van a kínálatában 5G-s okostelefon, ami kereskedelmi forgalomban is kapható, és elsőként fejlesztett periszkópos kamerát, amivel kiemelkedően nagy zoomátfogást tud nyújtani egyetlen modulban.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap