Motorola vs Apple: egész pályás letámadás

Nem kevesebb, mint 18 szabadalma megsértésével vádolja a Motorola az Apple-t, melyek már elegendőek ahhoz, hogy az Apple minden fontosabb termékét lefedjék az iPhone-tól az iPad-en és a iPod touch-on át a Mac-ekig, de még a MobileMe és az App Store sem maradtak ki a szórásból.

Motorola vs Apple: egész pályás letámadás

Nem kevesebb, mint 18 szabadalma megsértésével vádolja a Motorola az Apple-t, melyek már elegendőek ahhoz, hogy az Apple minden fontosabb termékét lefedjék az iPhone-tól az iPad-en és a iPod Touch-on át a Mac-ekig, de még a MobileMe és az App Store sem maradtak ki a szórásból.

Az érintett szabadalmak főként wireless technológiákat (így például WCDMA-t, GPRS-t, WiFi-t és antenna-terveket) fednek le, de akadnak köztük szoftveres megoldásokat (így például wireless e-mailt, közelségérzékelést, alkalmazáskezelést, helyszín-alapú szolgáltatásokat és szinkronizálást) taglalók is.

Ahogy az ilyenkor lenni szokott, a Motorola papíron a szabadalomsértő termékek betiltását követeli, ám a gyakorlatban kétségkívül megelégszik majd egy soknullás kompenzációval is, már amennyiben az Apple sikeresen meg nem védi magát a Nemzetközi Kereskedelmi Bizottság (ITC) előtt.

Kirk Dailey, a Motorola Mobility elnökhelyettese mindemellett megemlítette hivatalos közleményében azt is, hogy az Apple-lel gyakorlatilag annak a mobilpiacra való első, meglehetősen késői belépése óta tárgyalnak, hogy valahogyan privátban rendezzék velük az ügyet, de miután mindezidáig a legcsekélyebb hajlandóságot sem látták tőlük erre, ezért végül feladták a meddő próbálkozást, és inkább perre vitték az ügyet.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward