Motorola: mi hibáztunk, nem a gazdaság

Meglepő őszinteséggel vallott Greg Brown, a Motorola vezérigazgatója arról, hogy a céget bizony a saját rossz döntéseik lökték le a lejtőn; a gazdasági körülmények már csak rúgtak még egyet a már amúgyis lefelé tartó szekéren - ám felcsillantotta az újjászületés reményét is.

Motorola: mi hibáztunk, nem a gazdaság

Meglepő őszinteséggel vallott Greg Brown, a Motorola vezérigazgatója arról, hogy a céget bizony a saját rossz döntéseik lökték le a lejtőn; a gazdasági körülmények már csak rúgtak még egyet a már amúgyis lefelé tartó szekéren.

Fő hibáikként három tényezőt jelölt meg: egyrészt a tervezést, másrészt a termékeket, harmadrészt pedig a fogyasztók igényeinek változása iránti vakságot - vagyis gyakorlatilag mindent. Különlegesen súlyos hibaként emelte ki azt, hogy a RAZR-t nem fejlesztették tovább.

Mivel pedig túl nagy hangsúlyt fektettek a fejlődő piacokra, és túl sokat fektettek az olcsó mobilokba, így lényegében egy az egyben lemaradtak az egyre népszerűbbé váló üzenetküldési trendről. Túl későn döbbentek rá arra is, hogy fel kéne zárkózni az okostelefonokhoz, a Q széria is lemaradt.

Meglátása szerint tehát mindeme hibák együttese nyomán került a cég a gödörbe. Kimászni pedig úgy terveznek belőle, hogy megpróbálják közepes- és élvonalbeli készülékek gyártójává újrapozícionálni a céget, ráerősítve a bűnösen elhanyagolt üzenetküldési- és okostelefon-területekre. A munkáik első gyümölcseit az idei év végére várják.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward