Mostantól támogatja az Android Wear az iOS-t

Az Android Weart futtató készülékek közül először az LG Watch Urbane okosóránál lehet próbára tenni az iOS támogatást.

Mostantól támogatja az Android Wear az iOS-t

Az Android Wear most már támogatja az Apple operációs rendszerét. Ez az a bejelentés, amire valószínűleg már régóta várt néhány felhasználó, hiszen a Google még az Android Wear indításakor ígéretet tett arra, hogy az iOS is támogatott lesz, és ennek bizony már több mint egy éve.

A Google keze alatt formálódó Android Wear platform az egyik legjobb okosórákra szánt rendszer napjainkban, azonban idáig beárnyékolta az a tény, hogy mindössze az Androidot támogatta, semmilyen más alternatívát nem. Ezen változtatott most a keresőóriás, hiszen immáron akár az iOS-t futtató okostelefonokkal is szinkronba hozhatóak lesznek az ilyen karórák.

Az Android Wear okosórák az iOS-es termékek mellett képesek lesznek kezelni a legfrissebb értesítéseket, boldogulnak a testedzéseknél beállított teljesítménycélokkal és egyebek mellett kezelik azokat az információkat, amikkel a Google Now szolgál. Kihasználhatóak a beépített szenzoraik, beleértve a pulzusmérőt is. Hangalapú utasítások adhatóak ki neki, az „OK, Google” kulcsszavak használatát követően például lehetőség van gyors keresések indítására, ami korábban nem működött az operációs rendszer limitáltsága miatt.

A társítás menetében szerencsére semmi ördöngösség nem lesz, így minden bizonnyal az összes vásárló el tudja majd végezni ezt a műveletet. Nem kell mást tenni, mint a Bluetooth beállításához navigálni az iOS-ben, és párosítani kell az iPhone-hoz az Android Wearrel ellátott okosórát. Ahhoz, hogy minden megfelelően működjön iPhone 5 vagy újabb modell (iPhone 5, 5s, 5c, 6 vagy 6 Plus) szükségeltetik, ami legalább annyira frissítve van, hogy minimum az iOS 8.2-es kiadás teljesít rajta szolgálatot.

Üröm az örömben, hogy ugyan az Android Wear támogatja mostantól az iOS-t, de ezt egyelőre csak az LG Watch Urbane okosórával lehet kipróbálni, és visszafelé kompatibilitás nem is várható pillanatnyilag. A Google szavaiból arra következtethetünk, hogy már csak a jövőben érkező Android Weart futtató készülékeknél lesz meg a lehetőség az iOS-sel párosításra.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward