Most először bocsát ki kötvényeket az MS

Története során először bocsátott ki kötvényeket az MS a tegnapi nap folyamán. Bár továbbra is nem kevesebb, mint 25 milliárd dolláros készpénztartalékkal rendelkeznek, még további 15 milliárdra is van igényük, ezt pedig kötvényekből tervezik előteremteni.

Most először bocsát ki kötvényeket az MS

Története során először bocsátott ki kötvényeket az MS a hétfői nap folyamán. Bár továbbra is nem kevesebb, mint 25 milliárd dolláros készpénztartalékkal rendelkeznek, még további 15 milliárdra is van igényük, ezt pedig kötvényekből tervezik előteremteni.

A Wall Street Journal tudósítása szerint konkrétan 5, 10 és 30 éves futamidejű értékpapírokról van szó, a belőlük befolyt bevételt pedig "általános céges célokra" fordítanák majd - egyebek mellett visszavásárolnák belőle számos korábban eladott részvényüket is.

Mike Kastner, a Sterling Stamos tőkekezelő cég vezetője szerint a kötvények rendkívül jó adottságokkal rendelkeznek, amelyeknek köszönhetően bárkinek a portfoliojához remekül illeszkednek, és mindenki szép hasznot remélhet tőlük. Rögtön meg is tisztelte az MS-t a legjobb és legmegbízhatóbb pénzpiaci neveknek kijáró "blue chip" titulussal.

Egyesek szerint a Microsoft azért is kezdett ilyen nagymértékű tőkefelhalmozásba, mert még mindig lát esélyt valamiféle megállapodásra a Yahoo-val - vagy mert szándékában áll felvásárolni a világ vezető integrált vállalatirányítási rendszerét, a SAP-ot annak érdekében, hogy jelentősen megerősítse a pozícióját az üzleti szoftverek terén.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward