Morrison verse támogatja a klímaakciót

Jim Morrison rocklegenda több, mint 35 évvel a halála után bekerült a globális felmelegedés ellen harcot folytatók közé

Morrison verse támogatja a klímaakciót

Jim Morrison rocklegenda több, mint 35 évvel a halála után bekerült a globális felmelegedés ellen harcot folytatók közé. Újra feldolgozták a korábban kiadatlan ’Woman in the Window’ (’Nő az ablakban’) című számát, amelynek szövegét és dallamát The Doors frontembere írta nem sokkal azelőtt, hogy 1971-ben meghalt.

A dalt a Global Cool (Globális Hűvös) nevű kampányban használják majd fel, amelynek célja a széndioxid-kibocsátás csökkentése. A felvétel egy angyalról szól, amely figyelmezteti az emberiséget a tetteire. A számot a Jim Morrison Társaság adja ki. A dalt Perry Farrell, a Jane's Addiction nevű grungebanda egykori énekese dolgozta fel.

Maxi CD-n tervezik kiadni áprilisban. A londoni megjelenést a Global Cool (Globális Hűvös) nevű kampány tizedik évfordulójára időzítették. Az eseményen részt vett KT Tunstall énekes és and Josh Hartnett hollywoodi színész is. A kampányban egymilliárd embert kérnek arra, hogy csökkentse évente egy tonnával széndioxid-kibocsátását.

Ezt többnyire kisebb változtatásokkal javasolják elérni, például azzal, hogy az emberek energiatakarékos villanykörtéket használjanak és kapcsolják le elekromos készülékeiket, amikor nem használják azokat. A Global Cool véleménye szerint ez az akció elegendő időt fog hagyni arra, hogy tisztább, megújuló energiaforrásokat lehessen kifejleszteni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward