Morph: sci-fi koncepttelefon a Nokia-tól

Leleplezte a Nokia a Morph-ot - egy hosszú távú terv koncepttelefonját, amit a Cambridge-i Egyetemmel közösen fejlesztenek.

Morph: sci-fi koncepttelefon a Nokia-tól

Régi szokása a Nokiának, hogy mindig a ténylegesen szállításra is kerülő termékeit mutatja be; most azonban szakított ezzel a hagyománnyal, és leleplezte a Morph-ot - egy hosszú távú terv koncepttelefonját, amit a Cambridge-i Egyetemmel közösen fejlesztenek.

Az új telefon olyan nanotechnológiai fejlesztéseken alapul, amelyek a jövőben megjelenésre kerülő telefonoknál válhatnak majd valóra, lépésről lépésre. Az eszköz két fő részből áll: az egyik természetesen maga a telefon, míg a másik a leválasztható hangszóró, amit headsetként a fülünkre is helyezhetünk (és ami szintén rendelkezne egy kicsi, saját kijelzővel is), vagy hagyhatunk a telefonon.

Fejlett nanotechnológiai megoldások alkalmazásával gyakorlatilag az egész telefon egyetlen rugalmas és áttetsző érintőképernyő lenne, ami akár önmaga folyamatos tisztán tartására is képes, és így a legtöbb érintőképernyős telefon klasszikus problémájától, a felületen megmaradó ujjlenyomatoktól is megszabadulna.

Mivel pedig a telefon könnyedén hajtogatható is, ezért attól függően, hogy épp mire kívánjuk használni, az ahhoz leginkább megfelelő alakba bonthatjuk ki, vagy hajthatjuk össze: gépeléshez, webböngészéshez vagy médialejátszáshoz teljesen kihajtható, beszélgetésekhez összecsukható - még akár karkötő-méretűre is.

Ez tehát még nem egy valódi termék, azonban a benne foglalt technológiák jó része folyamatosan elérhetővé fog válni különböző termékekben az elkövetkező hét év során - bár persze szokás szerint először természetesen mindig a csúcskategóriás darabokban, és majd onnan "szivároghatnak le" lassan a hétköznapiakba is.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward