Monitorlavina HP módra

A gyártó rengeteg új monitort mutatott be, amelyek között 5K-s és hajlított kijelzős modell éppúgy lapul, mint 3D-s Virtual Reality Display.

Monitorlavina HP módra

A HP rengeteg új monitor bejelentését időzítette az éppen zajló CES 2015-re. Az újdonságok között számos érdekes modellt találunk, amelyek más és más felhasználói igényekhez készültek. Hajlított kijelzős példányok, "jóárasított" 5K-s monitor és 4K-s kijelző is van a listán.

A sor elején a legkisebb képátlójú megjelenítők tanyáznak – például a HP Z24s. Ez a monitor 23,8 hüvelykes képátlójú IPS panelt kapott, ami 3840*2160-as natív felbontás és 300 cd/m2-es maximális fényerősség mellett üzemel. Az IPS panel miatt 178 fokos betekintési szögekre számíthatunk, a színhű képi megjelenítésről pedig 100%-os sRGB lefedettség gondoskodik. Az új, főként átlagfelhasználóknak ajánlott monitor egy MHL 2.0/HDMI 1.4, egy HDMI 1.4, egy DisplayPort 1.2 és egy Mini-DisplayPort 1.2 videó bemenetet kapott. A monitorba be van építve egy négyportos USB 3.0 hub is, az állványa pedig képes magasságállításra, döntésre és 90 fokos forgatásra is (pivot/portré mód). A Z24s várhatóan áprilistól kezdve válik elérhetővé az üzletek polcain, ára pedig 549 dollár lesz.

A második 24 hüvelykes képátlójú monitor már sokkal érdekesebb. A HP Zvr Virtual Reality Display egy 23,6 hüvelykes képátlójú 3D-s panelt kapott. A 3D-s szemüveggel használható monitor képes a fejmozgás követésére, és elsősorban kereskedelmi felhasználásra készült, méghozzá CAD jellegű szoftverekhez. A Zvr modell TN panelt kapott, ami 170 fokos vízszintes és 160 fokos függőleges betekintési szögeket kínál, natív felbontása pedig 1080p-s értéket képvisel. A videó bemenetek között egy DVI-D és egy DisplayPort 1.2-es csatlakozót találunk, de a fedélzetről a kétportos USB 2.0-s hub sem hiányzik, amihez kényelmesen csatlakozhat az egér és a billentyűzet – vagy bármilyen egyéb USB-s periféria. Az egyelőre nem derült ki, hogy ez a monitor pontosan mikor jelenik meg és mennyibe kerül majd.

A 24 hüvelykes példányok mellett három darab új 27 hüvelykes monitor is tiszteletét teszi a piacon a nem is oly távoli jövőben. Az első a HP Z27s, amely a fentebb bemutatott Z24s nagytestvérének tekinthető. Ahogy társa, úgy a Z27s is 3840 x 2160 pixeles natív felbontás mellett üzemelő, 1,07 milliárd színárnyalat megjelenítésére képes IPS panelt kapott, ami az sRGB színtér lefedésére képes. Ennél a terméknél egy HDMI 1.4, egy DisplayPort 1.2 és egy Mini-Displayport 1.2 videó bemenet közül választhatunk, de a kínálatban a négyportos USB 3.0-s hub és egy audió csatlakozó is jelen van. A gyári állvány a kijelző döntésére, elforgatására és magasságának állítására egyaránt módot ad, plusz még pivot/portré módot is kínál. A HP Z27s várhatóan még ebben a hónapban elérhetővé válik kereskedelmi forgalomban, ára pedig 749 dollár lesz.

A következő 27 hüvelykes monitor a HP Pavilion 27c Curved Display. Ugyan ez a példány "csak" 1080p-s natív felbontást alkalmaz, VA panelje mégis érdekes, hiszen hajlítva érkezik. A 300 cd/m2-es maximális fényerősséggel gazdálkodó monitor egy HDMI 1.4, egy MHL 2.0 és egy D-Sub videó bemenetet kapott, plusz beépített hangszórókkal is rendelkezik, amelyek egyenként 4 wattos terhelhetőséggel bírnak. A hajlított kijelzős újdonság már elérhető kereskedelmi forgalomban, ára pedig 399,99 euró.

Megtaláljuk a repertoárban a HP Z27q modellt is, amelynek neve nem különösebben érdekes, ám tulajdonságai már annál inkább. Ez a monitor 27 hüvelykes IPS panelt kapott, ami 5K-s, azaz 5120 x 2880 pixeles natív felbontást alkalmaz – csak úgy, mint a Dell 5K-s kijelzője, vagy éppen az új Retina iMac. Komoly különbség, hogy a HP megoldása mindössze 1299,99 dollárba kerül, ami nagyjából fele a Dell 5K UltraSharp hivatalos listaárának. A Z27q sRGB, Adobe RGB és BT.709 színkalibrációval érkezik, 10-bites panelje pedig az Adobe RGB színterének 99%-os lefedésére képes. A gyári állvány ebben az esetben is dönthetőséget, elforgathatóságot, portré módot és magasságállítást kínál, a videó bemenetek között pedig mindössze két darab DisplayPort 1.2-es csatlakozó sorakozik. A márciusban megjelenő HP Z27q kapott egy négyportos USB 3.0-s hubot is.

Az utolsó 27 hüvelykes újdonság a HP EliteDisplay S270c, különlegessége pedig az, hogy ez is hajlított kijelzővel érkezik. A hajlított IPS panellel ellátott termék maximális fényerőssége 300 cd/m2-es, natív felbontása pedig 1920 x 1080 pixel. A lehető legjobb hangzásról DTS Audio támogatással ellátott hangszórók gondoskodnak, amelyek csatornánként 4 wattos terhelhetőséggel bírnak. A videó bemenetek között D-Sub, HDMI 1.4 és MHL 2.0-s csatlakozók lapulnak. Az sRGB színtér 98%-os lefedésére képes megjelenítő tükröződés-gátló bevonatot is kapott.

Az utolsó bejelentett monitor egy igazi óriás, egy 34 hüvelykes hajlított kijelzős monitor. A HP Z34c Ultra Wide Curved Display 8-bites VA panelt alkalmaz, amelynek natív felbontása 3440 x 1440 pixele, maximális fényerőssége pedig 350 cd/m2. Az sRGB színtér 98,8%-os lefedésére képes megjelenítő tükröződés-gátló bevonatot kapott, fedélzetén pedig csatornánként 6 wattos terhelhetőséggel rendelkező beépített DTS Audió hangrendszer van. A videó bemenetek listáján egy DisplayPort 1.2-es, egy HDMI, illetve egy MHL csatlakozó található. A Hp Z43c várhatóan áprilisban kerül az üzletek polcaira, ára pedig 999 dollár lesz.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward