Modernizálta a legendás Porta Pro fejhallgatót a Koss

Az új modell a régi kialakítását viszi tovább, azzal a fontos különbséggel, hogy már nem vezetékes.

Modernizálta a legendás Porta Pro fejhallgatót a Koss

A Koss minden kétséget kizáróan egy ikonikus terméket alkotott 1984-ben a Porta Pro bemutatásával. Azok közül, akik a zenehallgatás iránt komolyabban érdeklődőnek, valószínűleg sokan ismerik ezt a fejhallgatót, és talán birtokolták is egy példányát.

Galéria megnyitása

A 34 éves eszközt lényegében megszakítás nélkül forgalmazza a Koss még napjainkban is, és bár pontos értékesítési számot nem tudunk, egészen biztosak lehetünk benne, hogy több millió talált belőle gazdára a pályafutása során. Egy régi termék modernizálása sokszor tud tévútra siklani, de a Porta Pro esetében bizakodóak lehetnek az érdeklődők. A vezeték nélküli megoldás szinte teljes egészében a felmenője alapjaira épül, és az első tesztek alapján a hangminőség ezúttal sem fog csalódást okozni. Az már csak hab a tortán, hogy az üzemidőre sem lehet majd komolyabb panasz. A fejlesztők és a dizájnerek csapatai szoros kollaboráció keretében hozták létre a Porta Pro Wirelesst szem előtt tartva azt, hogy a végeredmény valóban méltó legyen a márkanév híréhez.

Galéria megnyitása

Az újdonság Bluetooth 4.1 modullal lett felvértezve, és támogatja az apt-X kiterjesztést is. Ez utóbbira azért van szükség, hogy garantálható legyen a lehető legjobb hangátvitel vezeték nélkül is, ami az ilyen kiegészítők esetében mindig érzékeny téma. A fejhallgató jobb és bal hangkeltője között kábeles összeköttetés van, és a dizájnerek erre pakolták a legszükségesebb kezelőszerveket. Ezeknek a gomboknak köszönhetően a felhasználó könnyedén tudja vezérelni a zenelejátszó alkalmazást, befolyásolhatja a hangerőt, képes fogadni és megszakítani a hívásokat, de még egyéb lehetőségek is vannak. Ebbe a „távirányítóba” került a mikrofon is, ami alkalmassá teszi a készüléket a beszélgetések bonyolításán túl a hangrögzítésre, valamint a mobil elérésére (gondolhatunk itt például a digitális asszisztensek használatára). Azon túl, hogy más a kábelezése, csak apró részletekből lehet különbséget tenni az eredeti és az új konstrukció között, de a tervezőknek éppen ez volt a célja/feladata.

Galéria megnyitása

A Porta Pro Wireless jól alkalmazkodik a fülek alakjához, és állítható a mérete, így minden tekintetben kényelmes viseletet biztosít majd. A párna a fülkagylóra illeszkedik, nem veszi körül azt, részben ennek is köszönhető, hogy a külső zajokat lehet benne hallani, így akár az utcán is biztonsággal használható az eszköz. A Koss elmondása alapján széles frekvenciatartományt lesz képes „megeleveníteni” zenehallgatás közben, és gazdag mélyhangokkal lehet számolni kiváló dinamika mellett. A mérete és a felépítése ugyanolyan a vezeték nélküli eszköznek, mint az eredeti kivitelnek, arra azonban nem derült fény, hogy a tömeg tekintetében mekkora eltérés van az új és a régi modellek között, pedig jelen esetben ez több szempontból is érdekes lenne.

Galéria megnyitása

A Koss szakembereinek nagyon nehéz dolga volt a lítium-ion akkumulátor elhelyezésekor, hiszen az eredeti formavilágot megtartva kellett a telepet biztosítani. De sikerrel vették az akadályt a fejlesztők. A Porta Pro Wireless egy töltéssel több mint 12 órás üzemidővel tud szolgálni folyamatos zenehallgatás mellett, szóval egy félnapos szórakoztatásra alkalmas. És bár a Bluetooth-os fejhallgatók körében vannak olyan megoldások, amik 20 óránál is tovább bírják, az átlagos vezeték nélküli fülhallgatóknál ez sokkal jobb minőséggel szoltál. A vállalat végül még arra is gondolt, hogy amikor a felhasználó leveszi a fejhallgatót, akkor biztonságban tudja tárolni, ezért egy új keménytokot is készített a szerkezethez.

A Koss Porta Pro Wireless máris elérhetővé vált az Egyesült Államokban, és remélhetőleg idővel Magyarországon is felbukkan majd. A vezeték nélküli Porta Pro 80 dolláros összegért cserébe vehető birtokba, és nem lenne meglepő, ha sokan kapnának a lehetőségen, és lecsapnának a legendás termék modernizált változatára. (Az eredeti megoldás egyébként 50 dollárba kerül, szóval azért megvan a felára a Bluetooth-os üzemnek, de az első tesztek alapján így is jó az ár-érték aránya.)

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward