Mobilokhoz szánt játékvezérlővel ált elő a Samsung

Az új kiegészítőnek köszönhetően a hatalmas okostelefonokon nagyobb élvezet lesz játszani. Kiváltképp, ha Android 4.3-at futtató Samsungunk van.

Mobilokhoz szánt játékvezérlővel ált elő a Samsung

Az ilyen speciális kiegészítők, mint a különböző játékvezérlők, nem szokatlanok már az okostelefonok körében. Ezúttal a Samsung önmaga fejlesztett kontrollert az új Note-hoz, és a többi nagyképű modelljéhez.

A játékosoknak szánt megoldással a vállalat célja, hogy azon felhasználóknak is utat mutasson egyebek mellett a Galaxy Note 3 felé, akik esetleg valamilyen hordozható játékkonzol vásárlásán gondolkodtak eredetileg. A mobilunk felé nem támaszt teljesíthetetlen elvárásokat az újdonság, de a maximális élmény csak keveseknek lesz elérhető. Alapjában véve az Android 4.1 Jelly Bean rendszer, és egy Bluetooth 3.0 modul már elegendő neki, ám az NFC chipes kapcsolatteremtéshez már Android 4.3-as Samsung kell hozzá.

A GamePad első ránézésre csak egy hagyományos kontrollernek tűnik, de a hátulján kihúzható telefonrögzítő azonnal elárulja, hogy itt valami egészen mással van dolgunk. A megoldás a mobilunk fizikai méretének megfelelően, fokozatosan állítható; ennek köszönhetően a 4 hüvelykes masináktól a 6,3 colos monstrumokig mindent befogad. A felületén az összes szükséges kezelőszerv helyet kapott: van egy nyolcirányú D-Pad, két analóg joystick, négy akciógomb és persze a két felső sarokban az elmaradhatatlan nyomásérzékeny ravaszok. A "PLAY"-ről az alábbiakban lesz szó, a Bluetooth ki- és bekapcsolója, valamint a "start" és a "select" pedig nem igényel különösebb magyarázatot. Az eszközhöz csatlakoztatható lesz HDMI kábel is, ha még nagyobb megjelenítőn szeretnénk szórakozni.

A játékszer súlya önmagában 195 gramm, összehasonlítva a PlayStation 4 "karja" 210, míg az Xbox One vezérlője 277 g. Alapjában véve tehát nem nehéz, de a telefon azért komoly terhet fog jelenteni. A Tegra 4-et magába foglaló Shield konzol például már 579 grammos, amit azért könnyen alulmúlhat bármilyen mobillal az összecsukva 137,8 x 86,5 x 31,8 milliméteres térfogatú GamePad. A kiegészítő természetesen rendelkezik saját akkumulátorral is, ám ez nem arra szolgál, hogy meghosszabbítsuk vele a játékkal töltött időt, mindössze a vezérlőt látja el energiával. Ennek fényében nem meglepő, hogy mindössze 160 mAh a beépített telep kapacitása. A töltés micro-USB felületen oldható meg, így a mobilunk töltője is tökéletesen megfelel neki, és a vésztöltőkkel is táplálható.

Kezdéskor a "PLAY" gomb megnyomásával gyorsan és egyszerűen érhetjük el a Mobile Console alkalmazást, ami lényegében a Samsung GamePad használatához optimalizált játékokat tárja elénk. Ez a program viszont csak az Android 4.3, vagy újabb rendszer mellett telepíthető, így csak a legfrissebb operációs rendszerekkel ellátott Samsung gépek esetében lesz maximális a felhasználói élmény. A különleges piactéren kiemelten fontos címekkel futhatunk össze. Jelen van az EA által fejlesztett "Need for Speed: Most Wanted", a Gamelofttól származó "Asphalt 8: Airborne", továbbá a "Modern Combat 4: Zero Hour", a "Virtua Tennis Challenge" és a "Prince of Persia: The Shadow és a Flame", hogy csak a nagyobbakat említsük. Összesen 35 játék van már rászabva, és jövőre ez a lista nagy léptékben fog tovább bővülni.

A Samsung GamePad megvásárlására az Egyesült Királyságban van először lehetőség, mert itt rántották le róla a leplet. A megoldás hivatalos ára kereken 80 font, tehát valamivel magasabb összeget kérnek érte, mint a konkurensekhez szánt, és a harmadik féltől származó eszközökért.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward