Mobil videokártyával jön a legújabb Zotac mini-PC

A videokártya szerepét ezúttal egy GeForce GT520M-re osztották.

Mobil videokártyával jön a legújabb Zotac mini-PC

A Zotac ZBOX családjának legfrissebb tagja a már megszokott, rendkívül kompakt formátum köré épül. A ZBOX ID84 Plus névre keresztelt modell kompakt asztali számítógépként, illetve HTPC konfigurációként egyaránt bevethető. Az újdonság belsejében egy Cedar Trail platformra támaszkodó mini-ITX alaplap teljesít szolgálatot, amelyben egy Intel Atom D2550-es típusjelzésű, két processzormaggal felszerelt központi egység lapul. Az 1,86 GHz-es magórajelen ketyegő processzor beépített DDR3-as memóriavezérlőjéhez két darab So-DIMM memóriafoglalat kapcsolódik, amelyekben maximum 4 GB-nyi rendszermemória helyezhető el. Alap esetben a termék 2 GB-nyi DDR3-1066 MHz-es rendszermemóriával érkezik, legalábbis az ID84 Plus modell.

A videokártya szerepét egy GeForce GT 520M tölti be, tehát a legkisebb tagja a Fermi alapú 500-as mobil családnak. Hálózat frontján szinte mindent felvonultat a gép amit ma csak el tudunk képzelni: Gigabites Ethernet vezérlő, 802.11 b/g/n típusú WiFi adapter és egy 3.0-s Bluetooth adapter várja, hogy használatba vegyük. Az ID84 Plus modell esetében az adatok tárolásáról egy 2,5 colos formátumú, 320 GB-os adattároló kapacitást biztosító, 5400 RPM-es merevlemez gondoskodik.

A csatlakozók között a DVI és a HDMI videó kimenet mellett két USB 3.0-s és 4 USB 2.0-s port, valamint egy optikai audió kimenet is található. Az USB 2.0-s portok közül egy a ház tetején, egy az előlapon, kettő pedig a hátlapon bújik meg. Az előlapon a szokásos audió csatlakozókat is megtaláljuk, sőt, az újdonság még egy hat az egyben memóriakártya-olvasóval is fel van szerelve (MMC/SD/SDHC/MS/MS Pro/xD). A kompakt kis PC operációs rendszert nem tartalmaz, úgyhogy nem árt szem előtt tartani, hogy nincs optikai meghajtója, úgyhogy vagy be kell szereznünk egy USB-set a telepítéshez, vagy telepíthetünk pendrive-ról.

Az ID84-es modellből egyébként egy barebone kiadás is érkezik, amely a nano ID84-es típusjelzést viseli. Ez a modell nem tartalmaz DDR3-as rendszermemóriát és 2,5 colos adattárolót sem, ami nem feltétlenül baj, hiszen így saját magunk választhatjuk ki a megfelelő So-DIMM modulokat, sőt, SATA 3 Gbps-os HDD helyett akár SSD meghajtót is választhatunk a kompakt újdonságba.

Az ID84-es modell dobozában a konfiguráción kívül MCE kompatibilis infra távirányító, valamint VESA 75/100 rögzítő keret is helyet kap, így minden adott, hogy kompakt, monitor hátuljára szerelt asztali konfigurációként vagy akár távirányítóval kényelmesen vezérelhető HTPC konfigurációként használhassuk a terméket.

A gyártó a barebone nano ID84 és a normál ID84 Plus konfiguráció árát nem közölte

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward