Shop menü

MOBIL GPU-VAL SZERELT ASZTALI GEFORCE RTX 3060-AS VIDEOKÁRTYÁT KAPTAK LENCSEVÉGRE

Ez a videokártya egyike lehet azoknak a hibrid dizájnoknak, amelyek kifejezetten a kriptovaluta-bányászok számára készültek.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Mobil GPU-val szerelt asztali GeForce RTX 3060-as videokártyát kaptak lencsevégre

Március folyamán már felbukkantak olyan videokártyák, amelyek a GeForce RTX 3060 Laptop GPU sorozatú modellek GPU-ját asztali formátumban tartalmazták, a napokban azonban egy koreai TechTuber szert is tett egy ilyen videokártyára, így közelebbről is meg lehet csodálni – a Twitter virtuális hasábjain keresztül mutatta meg a terméket. A GeForce RTX 3060-as mobil GPU mellé 6 GB-nyi GDDR6-os memórialapka társul, a termék működéséhez pedig egyedi driverre van szükség, ugyanis a hivatalos driverek egyszerűen nem ismerik fel azt, ami az egyedi dizájn alapján nem túl meglepő.

Ezek a videokártyák eredetileg a kriptovaluta-bányászoknak készültek, méghozzá azért, mert a GeForce RTX 3060 Laptop GPU egyszerűen nem kapta meg a bányászteljesítményt korlátozó LHR (Lite/Limited Hash Rate) funkciót, így teljes sebességgel lehetett vele profitot termelni. Az efféle hibrid videokártyák nagy népszerűségnek örvendtek a bányászok körében, a hírek szerint még GeForce RTX 3070 Laptop GPU alapú asztali videokártyák is készültek hasonló céllal.

Galéria megnyitása

Amennyiben a bányászat a cél, az egyedi driver nem jelenthet problémát, hiszen alkalmazásával egyszerűen használható a termék az említett célra, ám ha játékokat szeretnénk futtatni az adott rendszeren, az már problémát jelenthet. Az egyedi driver nem kapja meg a szükséges frissítéseket és optimalizációkat, ami probléma lehet ezen a téren, viszont így is be lehet vetni játékra a terméket, ha nagyon muszáj. A BullsLab Jay név alatt tevékenykedő TechTuber szerint játékok alatt ezek a hibrid videokártyák nagyjából ugyanazt a teljesítményt hozzák, mint noteszgépekbe szánt társaik, viszont jobb hűtéssel rendelkeznek és 10 W-tal nagyobb teljesítményből is gazdálkodhatnak.

Ezek a hibrid videokártyák jó eséllyel azért kerülhettek mostanában piacra, mert a kriptovaluta-szegmensben az árfolyamok összeomlása miatt már nincs akkora pezsgés, mint régen, egyre inkább kezdenek kiszállni a bányászok, ugyanis a jelenlegi árfolyamok mellett nem éri meg farmokat üzemeltetni. Éppen ezért vigyázni kell a másodkézből származó videokártyákkal, azok között egyre több olyan modellel találkozhatunk, amelyeket bányászatra használtak 24/7 jelleggel. Ezzel egy időben a fentiekhez hasonló hibrid modellek is egyre gyakrabban jelenhetnek meg, amelyek igazából nem feltétlenül minősülnek jó választásnak, ha kifejezetten játékra keresünk videokártyát.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére