Mobil GeForce RTX Super videokártyákkal rukkolhat elő az Nvidia

Két modell várható teljesítményével kapcsolatban már rendelkezésre is áll némi adat.

Mobil GeForce RTX Super videokártyákkal rukkolhat elő az Nvidia

Az Nvidia rövidesen bemutathatja GeForce RTX Super sorozatú mobil videokártyáit, amelyeknél várhatóan ugyanazt a stratégiát követi majd, mint az asztali modelleknél. A PCGamesN munkatársai nemrégieben meg is szereztek egy hivatalosnak tűnő diagramot, amelyen már szerepel a GeForce RTX 2080 Super és a GeForce RTX 2070 Super mobil kiadása, valamint egyéb termékek teljesítményét is feltüntették, igaz, a GeForce RTX 2080 valahogy lemaradt a felsorolásból, ami igazából nem is túl nagy meglepetés.

Amennyiben az asztali gyakorlatot viszik tovább, akkor a GeForce RTX 2070 Super ugyanúgy TU104-es GPU-t kaphat, mint a korábbi GeForce RTX 2080, így teljesítményük is nagyon hasonló lenne, ezzel pedig valószínűleg nem akarták elvonni a figyelmet a lényegről. A táblázat egyébként relatív teljesítményt ábrázol, ahol az 1x értéke a GeForce GTX 1050 képviseli – lényegében ehhez viszonyították a többi modell teljesítményét.

Galéria megnyitása Ezeket az eredményeket egyelőre illik távolságtartóan kezelni, mint minden szivárgást... A teszt alkalmával több játékot is lefuttattak az adott rendszeren, ami egyébként Intel Comet Lake processzorral büszkélkedett, vagyis az új Intel mobil processzorok rajtja sem lehet már messze. A Core i7-es sorozatú központi egység mellé 16 GB-nyi rendszermemória került, az operációs rendszer szerepét pedig természetesen a Windows 10 legfrissebb kiadása tölthette be. Ezen a noteszgépen a Control, a Wolfenstein: Youngblood, valamint a Deliver Us The Moon futott le a teszt során, méghozzá 1080p-s felbontás és maximális részletesség mellett.

Extraként a DLSS teljesítményt is megmérték ott, ahol erre mód volt. Az eredmények alapján a GeFoce RTX 2080 Super 50%-nál is nagyobb mértékben gyorsult a GeForce RTX 2070-hez képest, főleg, ha a DLSS eredményeket is számításba vesszük.

Ez persze nem is túl meglepő, hiszen a korábbi pletykák alapján a GeForce RTX 2080 Super mobil változata 150 W feletti TGP-vel rendelkezhet, ami megmagyarázza, honnan jön az extra teljesítmény.

Érdekes módon több GeForce RTX Super sorozatú videokártyát nem tartalmaz a mérés, pedig a pletykák alapján GeForce RTX 2060 Super, valamint GeForce GTX 16 Super sorozatú modellek érkezésére is lehet számítani a nem is oly távoli jövőben. A fentebb említett GeForce RTX 2070 Super és GeForce RTX 2080 Super mobil videokártyák akár már a GDC 2020 alkalmával is bemutatkozhatnak, legalábbis a korábbi pletykák erre utaltak, valamint az aktuális információk is ezt erősítik.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap