Mire képes a GeForce GTX 460? Erre!

Az Nvidia GeForce GTX 460-as videokártyája – amely a GF104-es GPU köré épül majd – július 12-én jelenik meg hivatalosan, mint azt egyik korábbi hírünkben már megírtuk. A hét folyamán az ASUS és az MSI GeForce GTX 460-as videokártyáiról már érkeztek kisebb-nagyobb információ morzsák, de most a Gigabyte háza tájáról is kiszivárgott néhány információ, ugyanis napvilágot látott az eredetileg csak a partnerek és viszonteladók számára publikus „Sales Kit”. A csomag a Gigabyte GTX 460-as videokártyájának specifikációiról és teljesítményéről is képet ad, azaz most némi képet kaphatunk azzal kapcsolatban, hogy mire lesz képes a GTX 460 a piacon.

Mire képes a GeForce GTX 460? Erre!

Az Nvidia GeForce GTX 460-as videokártyája – amely a GF104-es GPU köré épül majd – július 12-én jelenik meg hivatalosan, mint azt egyik korábbi hírünkben már megírtuk. A hét folyamán az ASUS és az MSI GeForce GTX 460-as videokártyáiról már érkeztek kisebb-nagyobb információ morzsák, de most a Gigabyte háza tájáról is kiszivárgott néhány információ, ugyanis napvilágot látott az eredetileg csak a partnerek és viszonteladók számára publikus „Sales Kit”. A csomag a Gigabyte GTX 460-as videokártyájának specifikációiról és teljesítményéről is képet ad.

 

A prezentációs képkockákon látható információk szerint a Gigabyte első GeForce GTX 460-as videokártyája – ami GV-N460D5-768I-B termékkóddal kerül forgalomba – tökéletesen megegyezik majd az Nvidia referencia dizájnjával. A Gigabyte által készített dokumentáció 199 dolláros ajánlott végfelhasználói árat említ a kártya esetében, azaz a korábban kiszivárgott információk ebben a tekintetben is helytállóak voltak. No, de nem is ez a lényeg.

 

A gyártó készített néhány tesztet, amelyekben megvizsgálta, hogy miként teljesít a GeForce GTX 460 egy GeForce GTX 465-ös, egy Radeon HD 5830-as, valamint néhány GeForce 200-as sorozatú kártyával szemben. Számunkra most az az érdekes, hogy a konkurencia megoldásához képest mit tud az újdonság, így most ebből a szempontból vesszük górcső alá az eredményeket. A 3DMark Vantage performance preset-jének alkalmazásával a GeForce GTX 460 a Radeon HD 5830 előtt végzett, már ami az összpontszámot illeti, de az extrém preset aktiválásával a sorrend megfordult. A régebbi játékok alatt a GeForce GTX 460 vezet a Radeon HD 5830 előtt, de a tesztek egy részében a Radeon HD 5830 a jobb. Összességében a két kártya teljesítménye közel van egymáséhoz. Ahogy megjelennek a GeForce GTX 460-hoz optimalizált driverek, úgy a termék teljesítménye mindenképpen javulhat.

Július 12-én lejár az NDA, így végre megjelenhetnek az első hivatalos tesztek is, amelyek sokkal egyértelműbb, részletesebb képet alkotnak majd a GeForce GTX 460-ról, ami hozzánk is befut hamarosan.

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward