Minőségi processzorhűtő a Noctua műhelyéből

Minőségi processzorhűtő a Noctua műhelyéből

Az osztrák Noctua processzorhűtő kínálata egy friss, felsőkategóriás  modellel bővült, amely az NH-C14-es nevet kapta. Az újdonság "C" alakú felépítéssel érkezik és ventilátorok nélkül, valamint egy vagy két darab NF-P14 FLX típusú légkeverővel egyaránt használhatjuk attól függően, hogy milyen processzor hűtését kívánjuk hatékonyan és halkan megoldani.

Az NH-C14-es processzorhűtő nikkelezett réz talpazattal rendelkezik, amiben összesen hat darab hőcső végződik. A hőcsövek a processzor által termelt hőt egy alumínium lamellákból álló tömbhöz vezetik, ahonnan egy vagy két darab 140 mm-es, SSO csapágyazással ellátott légkeverő fújja le azt. A gyártó alap esetben két ventilátorral szállítja az újdonságot: a légkeverők a processzor terheltségétől függően percenkénti 750-es és 1200-as közötti fordulatszám-tartományban üzemelnek.

Az NH-C14 105 mm-es magassággal rendelkezik, ami gyártója szerint ideálissá teszi HTPC-ben és egyéb olyan konfigurációban történő használatra, ahol a magasabb processzorhűtők nem alkalmazhatóak. Az alsó ventilátor leszerelésével a bordák alatt 65 mm-es hely áll rendelkezésre, ami a magasabb hűtőbordával érkező memória modulok vagy a különleges lapkakészlet-hűtők számára is elegendő.

A prémium kategóriában helyet foglaló újdonságot Intel LGA775/1155/1156/1366-os, valamint AMD Socket AM2/AM2+/AM3-as processzorfoglalatokhoz egyaránt használhatjuk. Igen, az új hűtő a jövő év elején megjelenő Sandy Bridge processzorokkal is kompatibilis lesz. A különböző processzorfoglalatokra a SecuFirm2-es rögzítő mechanizmusnak köszönhetően szerelhető fel az újdonság. Annak érdekében, hogy az adott processzor felülete és a hűtő talpazata között a lehető legjobb lehessen a hőátadás, a gyártó mellékel a termékhez egy NT-H1-es hővezető pasztát is.

A hírek szerint a Noctua NH-C14-es modell következő hónap elejétől kezdve lesz elérhető kereskedelmi forgalomban. Az újdonságért az Amerikai Egyesült Államok területén 84,90 dollárt, míg Európában 74,90 eurót kérnek majd el.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward