Minőségi Lian Li ház pici alaplapokhoz

Minőségi Lian Li ház pici alaplapokhoz

A Gigabyte után most a Lian Li is bemutatta legfrissebb, micro-ATX formátumú alaplapokhoz készített házát. A PC-A04-es névre keresztelt újdonság már nem az olcsó, belépő szintű konfigurációk és az egyszerű irodai számítógépek piacát célozza meg, hanem a minőségi, igényes PC házakét. A teljes egészében alumíniumból készült kuckó nem csak a micro-ATX, hanem a mini-iTX alaplapokat is támogatja, így a termék ideális választás lehet, ha kompakt, tetszetős asztali számítógép vagy akár egy HTPC (házimozi számítógép) építésén gondolkodunk.

A Lian Li PC-A04-es modellje 188 x 386 x 460 mm-es mérettel rendelkezik, súlya pedig 4,1 Kg. A feketében és ezüstben forgalomba kerülő termék egy bővítőhelyekkel gazdagon ellátott megoldás, amely szerszámmentes szerelhetőséget biztosít. A ház belsejében az alaplaptálcán találunk egy szerelőablakot, amely lehetővé teszi, hogy az alaplap kiszerelése nélkül cseréljünk a rendszerben processzort vagy processzorhűtőt. Szerencsére ezt a megoldást egyre több gyártó alkalmazza. Az alaplaptálca mellett négy darab PCI bővítőhely található, a tálca alatt pedig a tápegység foglal helyet, amelyhez külön szellőző is tartozik. A ház hátulján találunk egy furatot, amely folyadékhűtő rendszer alkalmazásakor jöhet jól, ugyanis ezen keresztül kivezethetjük a csöveket a külső hőleadó radiátorhoz. A ház belsejében a felsoroltakon kívül jelen van még két merevlemez keret is, amelyekben - a fotó alapján - összesen hét darab 3,5 hüvelykes formátumú adattárolót helyezhetünk el. A bővítőhelyek sorát két darab 5,25 colos bővítőhely zárja.

Az újdonság hűtés tekintetében sem mondható rossznak, sőt. A PC-A04 esetében az előlap mögött két darab 120 mm-es légkeverő bújik meg, de a ház tetején a harmadik 120 mm-es ventilátort is megtaláljuk, egyszóval a szellőzésre nem lehet panasz. A ház előlapja letisztult dizájnnal rendelkezik: az 5,25 hüvelykes bővítőhelyek mellett a szálcsiszolt előlapba besüllyesztve foglalnak helyet a rendszer állapotáról árulkodó ledek (power és hdd led). A bekapcsoló- és reset gomb, valamint a szokásos előlapi portok a ház tetején találhatóak. A mérnökök a szokásos audió csatlakozók mellett egy USB 3.0-s, valamint két USB 2.0-s portot is elhelyeztek az előlapi kivezetések között.

A Lian Li PC-A04-es háza várhatóan december végén kerül forgalomba, ajánlott végfelhasználói ára pedig 110 dollár lesz.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward