Minimalista dizájnt kapott az új Lian Li toronyház

De a minimalizmusba azért befért egy kis extra is, ami nem más, mint az edzett üvegből készített oldalablak.

Minimalista dizájnt kapott az új Lian Li toronyház

A Lian Li egy friss, meglehetősen nagy számítógépházat mutatott be, amit ugyan a gyártó közepes toronyházként aposztrofál, magasságát tekintve mégis közelebb van a normál toronyházakhoz. A teljes egészében alumíniumból készített PC-X510-es modell letisztult, rettentően elegáns dizájnnal rendelkezik: előlapja szálcsiszolt alumíniumból áll, és gyakorlatilag ugyanez a lemez adja a tetőlapot is, hisz a felső élnél egy elegáns hajtással vált irányt. A minimalista formavilágba belefért egy oldalablak is, ami nem plexiből, hanem edzett üvegből készült. A monstrum gumibetétekkel ellátott alumínium lábakon áll, amelyek minőségi érzetet keltenek.

A PC-X510 tekintélyt parancsoló méretekkel rendelkezik, hisz 620 milliméter magas, 240 milliméter széles és 436 milliméter mély, tömege pedig 7,8 kilogramm – természetesen üresen. A ház belsejében rengeteg helyet találunk, amit két nagy kamrára osztottak – a ház hátulján, alul kialakított tápegység bővítőhely szintén egy kamrát formáz, de ez már nem tart "faltól-falig".

A nagyméretű, szerelőablakkal és kábelmenedzsmentet segítő gumírozott kivágásokkal is ellátott alaplaptálcán microATX, ATX vagy SSI CEB formátumú alaplap kaphat helyet, PCI slotokból pedig összesen nyolcat kapunk – ezek szellőzővel ellátott takarólemezzel rendelkeznek. Az adattárolókat fogadó bővítőhelyek között 5,25 hüvelykes példány abszolút nincs, viszont a 3,5/2,5 hüvelykes meghajtókat összesen hat bővítőhely fogadja. Két keret igény szerint eltávolítható, sőt, az egyik akár az alaplaptálca mögé is felszerelhető. A tápegység feletti részen két 2,5/3,5 hüvelykes, a legfelső kamrában pedig négy 2,5/3,5 hüvelykes meghajtó fér el.

A belső tér maximum 330 milliméter hosszú videokártya, 245 milliméter hosszú tápegység és 180 milliméter magas processzorhűtő elszállásolására használható. A megfelelő szellőzésről gyárilag öt darab ventilátor gondoskodik: három darab 120 milliméteres példány a ház előlapja mögött, további kettő pedig a ház hátulján található.

A ház beépített fordulatszám-szabályzót is kapott a ventilátoroknak, így a légkeverők üzemi fordulatszáma 60% és 100% között fokozatmentesen állítható. A ház tetején két darab 120 milliméteres ventilátor bővítőhelyet is kialakítottak, így ide akár 240 milliméteres hőleadó radiátor is kerülhet.

Az előlapi portok a ház tetején, egy elhúzható ajtó mögött lapulnak. Ezek között négy darab USB 3.0-s port, egy fejhallgató kimenet és egy mikrofon bemenet sorakozik – a fordulatszám-szabályzó nem itt, hanem a ház hátulján található.

A Lian Li PC-X510-es számítógépháza rövidesen elérhetővé válik kereskedelmi forgalomban, ára pedig 399 dollár lesz.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward