Miniatűr HD-kamera a Sony-tól

Bejelentette a Sony, hogy sikeresen megalkotott egy olyan HD-kamera modult, amely rendkívül kompakt méretei ellenére is számos, nálánál jóval nagyobb testvéréhez hasonló képességekkel büszkélkedhet.

Miniatűr HD-kamera a Sony-tól

Bejelentette a Sony, hogy sikeresen megalkotott egy olyan HD-kamera modult, amely rendkívül kompakt mérete ellenére is számos, nálánál jóval nagyobb testvéréhez hasonló képességekkel büszkélkedhet.

Sorban haladva tehát, fizikailag ez a kis apróság mindössze 9,5x7,1mm-es alapterülettel rendelkezik - ami viszont a legkevésbé sem gátolja meg abban, hogy 8,3 megapixeles képeket készítsen, vagy 720p-s felbontású videókat 30FPS-es sebességgel. Ebben a méretkategóriában pedig egyben ez is az egyetlen a világon ilyen teljesítménnyel.

Az egységet a Sony európai Képérzékelő Megoldások Részlege fejlesztette ki, és elsősorban ipari és biztonsági alkalmazásokhoz tervezték - ami persze még nem jelenti azt, hogy ha jól beválik, úgy később ne kerülhetne át más területekre is.

Rendelkezik továbbá számos extrával, így például stabilizáló funkcióval, arcfelismeréssel, autofókusszal, éjszakai üzemmóddal és lassított felvétellel (amikor is 120FPS-sel dolgozik) - opcionálisan pedig még 16x-os zoommal is felszerelhető, ez csak az optikától függ.

Miután a Sony teljes mértékben készen áll a sorozatgyártásra, a modult alkalmazó eszközök még az idei év folyamán piacra kerülhetnek - bár árakat egyelőre még nem neveztek meg.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward