Mini laptop "maxi" akkuval, Toshiba-módra

Netbookok esetében az akku üzemideje az egyik, ha nem egyenesen a legfontosabb tényező - elvégre a kis gépek természetéből fakadó fő erénye éppen az, hogy igen könnyen hordozható, ellentétben a féltéglányi adapterekkel.

Mini laptop "maxi" akkuval, Toshiba-módra

Netbookok esetében az akku üzemideje az egyik, ha nem egyenesen a legfontosabb tényező. Nagyon jól látta ezt a Toshiba is, ezért a Mini NB200-asának elkészítette egy olyan változatát is, amelyet kapásból egy 9 cellás akkuval látott el. Az eredmény: a kis gép így 9 órán át is használható egyhuzamban, egyetlen töltéssel - de persze ez csak egy opció: alapellátásból ez a gép is csak 3 cellás. (Hasonló üzemidővel rendelkező gépe már az Asusnak és az MSI-nek is van.)

Nem lehet panasz emellett a megjelenésére sem, amit szintén igen elegánsra sikerült kialakítaniuk. Az érintőpadja pedig a gép méreteihez képest egész barátságosnak mondható. A kijelzője 10,1 hüvelykes (1024x600-as felbontás), USB-portból pedig 3 darabbal rendelkezik (ebből az egyik mindig aktív).

Processzor terén 1,6GHz-es N270-esből vagy 1,66GHz-es N280-asból választhatunk, a grafikát pedig a szokásos 945GSE-ben lévő GMA950 szolgáltatja. A merevlemeze 160GB-os, amit esésérzékelővel is védenek, ami gyorsan lezárja az egységet, ha érzi, hogy zuhan a gép. Végül, de nem utolsósorban van még webkamerája, WiFi b/g-je, Bluetooth-ja, opcionálisan pedig még 3G mobil szélessávval is felvértezhető.

Angliában májustól lesz kapható, £319 értékben; egyéb területeken történő megjelenésről egyelőre még nincs információ.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward