Mini-ITX formátumú Braswell alaplapok az ASUS-tól

Az ASUS újdonságai keveset fogyasztanak, méretükhöz képest jó felszereltséget kínálnak, így ideálisak lehetnek olcsó, általános feladatokra szánt PC építéséhez.

Mini-ITX formátumú Braswell alaplapok az ASUS-tól

Az ASUS kínálatában microATX formátumú Braswell alaplapok már jelen vannak, ám a termékpaletta hamarosan újabb tagokkal bővül: a vállalat kétféle Mini-ITX formátumú deszka piacra dobására készül. Az N3150I-C és az N3050I-C modelleken sorrendben egy négymagos Intel Celeron N3150-es, illetve egy kétmagos Intel Celeron N3050-es SoC egység teljesít szolgálatot, amelyek közül egyik sem rendelkezik Hyper-Threading támogatással.

N3150I-C

A Braswell lapkára épülő megoldások közül az N3150 négy darab 64-bites x86-os Airmont processzormaggal rendelkezik, amelyek 1,6 GHz-es alap és 2,08 GHz-es Burst órajelen ketyegnek. Az N3050-es modellnél már csak két CPU mag található a fedélzeten, amelyek 1,6 GHz-es alap- és 2,16 GHz-es Burst órajelet alkalmaznak. Előbbinél a 12 EU-val ellátott Intel HD Graphics IGP 320 MHz-es alap- és 640 MHz-es Burst órajelet alkalmaz, utóbbinál pedig 320 MHz-es alap- és 600 MHz-es Burst órajel van érvényben.

N3150I-C

A 6 wattos TDP-vel rendelkező SoC egységeket mindkét új alaplapnál egy nagyméretű hűtőborda tartja optimális hőmérsékleten – a hűtés tehát tökéletesen zajtalan. A SoC egység mellé mindkét esetben maximum 8 GB-nyi DDR3L rendszermemória kerülhet, méghozzá kétcsatornás kiépítésben, asztali modulok formájában. A bővítőhelyek között a kompakt formátum miatt csak egy nyílt végű PCI Express 2.0 x4-es, valamint egy mPCIe 2.0 x-1es slot sorakozik, az adattárolókat pedig két darab SATA 6 Gbps-os port szolgálja ki. Az alaplapok tápellátása 24 tűs ATX és 4 tűs CPU +12V-os tápcsatlakozón keresztül történik.

N3150I-C

Az újdonságok Gigabites Ethernet vezérlővel, illetve 5.1 csatornás HD Audió vezérlővel egyaránt rendelkeznek, hátlapjukon pedig két PS/2-es port, két USB 2.0-s és USB 3.0-s csatlakozó, egy HDMI és egy D-Sub videó kimenet, valamint egy RS-232-es port található. A sorból persze a GbE port RJ45-ös csatlakozója, valamint a három darab 3,5 milliméteres jack audió csatlakozó sem hiányzik.

N3050I-C

Az új alaplapok közül az N3150I-C már feltűnt kereskedelmi forgalomban, ára pedig 75 euró környékén mozog. Remélhetőleg hamarosan az N3050I-C is kapható lesz, plusz az sem lenne baj, ha a termékekből DC változatok is készülnének.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward