Mini-ITX ASUS alaplap Atommal, Ionnal, USB 3.0-val

A mini-ITX formátumú, Atom processzorral szerelt alaplapok piacán számos érdekes terméket találunk, amelyek kitűnő alapját képezhetik egy egyszerű otthoni belépő szintű konfigurációnak, amely keveset fogyaszt, de a mindennapi feladatok ellátására még éppen elég. A szerkezetek között találunk ION platformra épülő megoldásokat is, amelyek segítségével akár egy ütőképesebb HTPC konfigurációt is könnyedén összedobhatunk, amely ideális multimédiás tartalmak lejátszására, de ha játszani is szeretnénk rajta, akkor már bajban vagyunk, kivéve, ha megelégszünk a régebbi játékokkal és az alacsonyabb felbontással, illetve grafikai részletességgel.

Mini-ITX ASUS alaplap Atommal, Ionnal, USB 3.0-val

A mini-ITX formátumú, Atom processzorral szerelt alaplapok piacán számos érdekes terméket találunk, amelyek kitűnő alapját képezhetik egy egyszerű otthoni, belépő szintű és keveset fogyasztó konfigurációnak. Vannak köztük olyanok is, amik az nVidia ION-jával vannak kiegészítve, ezek már HTPC-kben is képesek helytállni, és bár erős kompromisszumokkal, de némi játékra is elegendőek.

Az ASUS műhelyében most egy új, kétmagos Atom processzorral és ION platformmal rendelkező termék készült el, amely mini-ITX formátummal érkezik, és az AT5IONT-I típusjelzést viseli. Az újdonság egy kétmagos Atom D525-ös processzornak ad helyet, amely az Nvidia második generációs ION platformjával működik együtt. Az ION GPU 512 MB-nyi fedélzeti memóriával gazdálkodik, a processzor és a platform hűtéséről pedig egy hatalmas kék hűtőborda gondoskodik, amin nincs ventilátor, azaz teljesen hangtalanul végzi a rá bízott feladatot. Az alaplapon egy PCI Express x4-es slotot, két SATA 3 Gbps-os port és két So-DIMM memóriafoglalat van, utóbbiakba DDR3-as típusú notebook memóriát pakolhatnak majd a felhasználók. A hátlapi csatlakozók között egy HDMI port, egy eSATA port, valamint a két USB 2.0-s csatlakozó mellett két USB 3.0-s port is helyet kapott.

Az ideális HTPC alaplapnak mondható újdonság esetében csak egyetlen egy tényező rontja a rendkívül pozitív összképet, ez pedig nem más, mint az ár. A deszka nem kevesebb, mint 140 euróba fog kerülni, ami az Atom processzorral szerelt termékek piacán picit borsos ár, még úgy is, hogy a kínálatban második generációs ION platform szerepel.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward