Mini-ITX alaplap kompakt irodai számítógépekbe

Az MSI egy új, mini-ITX formátum köré épülő alaplappal rukkolt elő.

Mini-ITX alaplap kompakt irodai számítógépekbe

Az Intel B75 Express típusú lapkakészletére alapozó újdonság az átlagfelhasználók helyett inkább azokat az üzleti felhasználókat veszi célba, akik olyan kompakt, helytakarékos irodai PC-t szeretnének építeni, amellyel kiaknázhatóak az Intel Small Business Advantage-ben rejlő lehetőségek.

Az LGA-1155-ös tokozású Ivy Bridge és Sandy Bridge processzorok fogadására felkészített alaplap négyfázisú tápellátást kínál az adott központi egység számára. Az apró újdonságon ezúttal csak két darab DDR3-as memóriafoglalat fért el, amelyekben maximum 16 GB-nyi DDR3-1600 MHz-es rendszermemóriát lehet elhelyezni. Az alaplapnak a mérete miatt be kell érnie egyetlen bővítőhellyel, egy PCI Express x16-os slottal, amely Ivy Bridge processzorok esetén PCI Express 3.0-s, Sandy Bridge processzorok alkalmazásakor pedig PCI Express 2.0-s támogatást kínál.

A Windows 8 kompatibilis alaplapon egy darab SATA 6 Gbps-os és három darab SATA 3 Gbps-os portot találunk, USB 3.0-s csatlakozókból pedig összesen négy áll rendelkezésre: kettő hátlapi port, kettő pedig kivezetés formájában. Audió vezérlőből egy hatcsatornás példányt kapunk, amihez optikai audió kimenet is jár. A sorból természetesen a Gigabites Ethernet vezérlő sem hiányzik. A videó kimenetek között a D-Sub és a DVI csatlakozó mellett egy HDMI port is jelen van.

Az UEFI alapú BIOS-szal rendelkező B75IA-E33-as modell hamarosan megjelenhet kereskedelmi forgalomban, az azonban egyelőre nem tudható, hogy a termék pontosan mennyibe kerül majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward