Mindent egybesűrít a Prestigio új MultiPadja

A MultiPad 4 Ultra Quad 8.0 3G neve nem éppen szerény.

Mindent egybesűrít a Prestigio új MultiPadja

A Prestigio Európa egyik legismertebb forgalmazója, és nem a véletlennek köszönhetik azt, hogy már több mint 70 országban képviseltetik magukat sikeresen. A magyar boltok kirakatában is ott tetszelgő termékeik java rászolgált arra, hogy a legkeresettebb költséghatékony gépek között legyenek. Nem lesz ez másként a tulajdonságait elnézve a MultiPad 4 Ultra esetében sem, mellyel egy átlagos felhasználó szinte mindent meg fog kapni, amire szükség lehet.

A MultiPad család legújabb tagja 8 hüvelykes megjelenítővel áll a világ elé. A 4:3-as képarányú panel IPS technológiával dolgozik, a felbontása pedig az iPad miniéhez hasonlóan 1024 x 768 képpontos - kicsit tehát pixeles eredménnyel kell számolni az IPS nyújtotta pozitívumok mellett. Az operációs rendszert tekintve egyébként a Jelly Bean 4.2-es kiadásával van dolgunk, amely egy sor hasznos, előre telepített programmal várja, hogy kezelésbe vegyük. Van rajta például McAfee Antivirus, OfficeSuite Pro irodai csomag, Navitel, ha navigálni szeretnénk és többek közt Evernote is. Két kamerája is van az újdonságnak, de ezeknek a kepésségeiről sajnos nem esett szó.

A belbeccsel már nem kell sokat ismerkednünk, mivel egy MediaTek MT6589/8389-cel van dolgunk, ami mostanában állandó vendégünk. Az 1,2 GHz-es órajelen üzemelő, Cortex-A7 magok kvartettjét foglalkoztató megoldásban a grafikus feladatok teljesítése egy PowerVR SGX544-re van bízva. Ez a SoC eléggé energiahatékony ahhoz, hogy az üzemidő kellemesen alakuljon, és nem túl gyenge akkor sem, ha jobbára akadásoktól mentesen kell meghajtani az adott Androidot – ennek is köszönheti a népszerűségét az ára mellett. A chip társaságában 1 GB-nyi rendszermemória tűnik fel, a háttértárat tekintve meg 8 GB áll a vásárlók rendelkezésére (microSD-vel bővíthető, így a tablet tárkapacitása 40 GB-ig növelhető).

A készülék igazán érdekes része azonban a kapcsolati képességei terén keresendő. A masina fedélzetén van 802.11 b/g/n Wi-Fi modem, A-GPS vevő, Bluetooth modul és még FM rádió is, hála a MediaTeknek, ám az igazán kiemelendő mindezek mellett a HDSPA+ mobil kommunikációs egység. A MultiPad 4 Ultra így mindenfelé biztosít elegendő sávszélességet ahhoz, hogy böngészhessünk, vagy egyebek mellett, értesüljünk a legújabb e-mailjeinkről. Az akkumulátora 4600 mAh-s, amivel ugyan kiemelkedni nem fog a mezőnyből, de az MTK lapkával jó párost alkothatnak a működési időt tekintve. Konkrét számokat ezzel kapcsolatban nem kaptunk, így a várható üzemideje hivatalosan nem ismert, ám meglepő lenne, ha egy töltést követően nem bírna 7-8 órányi folyamatos terhelést.

A Prestigio MultiPad 4 Ultra Quad 8.0 3G hamarosan fel fog tűnni kereskedelmi forgalomban, és vélhetően minden régióba eljut, ahol eddig is kapni lehetett a gépeiket. Az ára 200 euró lesz. Ezért az összegért persze már majdnem benevezhetünk egy új Nexus 7-re is, de ne feledjük, hogy ott a kapcsolati lehetőségek tárházát tekintve, több fontos dolgot is nélkülözni kell, amelyek itt megvannak, így a kettő nem említhető egy lapon, más a célközönségük.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward