Mindenkit megelőzött a Xolo, első lett Intel alapokkal

Érdekes fordulatról számolhatunk most be, ugyanis az előzetes információkkal ellentétben mégsem a Lenovo K800 lesz a világ első Intel Atom alapokon nyugvó okostelefonja. A címet az indiai Lava "lopta el" a kínai hardvergyártó óriástól, az X900 típuskódú okostelefonnal. A bejelentés fontosságát semmi sem jelzi jobban, mint hogy személyesen az Intel vezérigazgatója, Paul Otellini adta hírül.

Mindenkit megelőzött a Xolo, első lett Intel alapokkal

Érdekes fordulatról számolhatunk most be, ugyanis az előzetes információkkal ellentétben mégsem a Lenovo K800 lesz a világ első Intel Atom alapokon nyugvó okostelefonja. A címet az indiai Lava "lopta el" a kínai hardvergyártó óriástól, méghozzá az X900 típuskódú okostelefonnal. A bejelentés fontosságát semmi sem jelzi jobban, mint hogy személyesen az Intel vezérigazgatója, Paul Otellini adta hírül.

A Xolo X900 lényegében nem más, mint az Intel referencia készüléke, így azért nem akkora meglepetés a korábbi start. Jó eséllyel amikor a Lava bejelentette a Xolo érkezését február végén, már készen volt az eszköz. Az Intel Atom Z2460 lapkakészletben, melyre a telefon épült, egy 1,6 vagy 2 GHz-es órajelen üzemelő Saltwell magot és egy 400 MHz-es PowerVR SGX540 grafikus egységet találunk. A rendszermemória 1 GB-os, míg a háttértár 16 GB méretű kapacitást biztosít. A maximális frekvencia értéke azért bizonytalan, mert az Intel korábban jelezte, hogy a vártnál jobb mutatókkal rendelkezik ez a SoC, ezért várhatóan feljebb fogják tornászni a referencia órajelet. A telefon előlapját egy 4 hüvelykes 1024 x 600 pixeles felbontású kijelző tölti ki. Kamera fronton egy 1,3 és egy 8 megapixeles modult találunk, a hátsó főkamerához pedig egy LED villanó is kapcsolódik. Adatkapcsolatok terén a gép tartalmaz egy egy 21 Mbps-os HSDPA+ modemet, valamint WLAN-t, Bluetooth-t, GPS vevőt, és még egy NFC chipet is rejt a hátlap. A telefon lehetővé teszi az 1080p-s videók lejátszását és rögzítését is, így a HDMI kimenetnek köszönhetően, akár a saját nagyfelbontású felvételeinket is megtekinthetjük a nappaliban.

Sajnos a Lenovo K800-hoz hasonlóan, a Lava Xolo X900 is az Android 2.3 (Gingerbread) rendszerrel kerül forgalomba, és csak egy későbbi frissítéssel érkezik meg az Ice Cream Sandwich (4.0). Az Intel számára mérföldkőnek számító telefon a héten kerül forgalomba elsőként hazájában, és a későbbiekben várható más piacokon is. Az ára elsőre igen combos, 500 dollárt kell majd érte leszurkolnunk, de ha igazak az előzetes tesztek, akkor a teljesítményére nem lesz panasz. Lassan jönnek az első, rendesen kigyúrt tesztek, és megtudjuk tényleg így van-e.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward