Mindenkit behálózna az EU

Mindenkit behálózna az EU

Az Európai Bizottság (EB) megkettőzi erőfeszítéseit annak érdekében, hogy minden európai háztartásba eljusson az internet, még az sem nagyon zavarja a brüsszeli illetékeseket, hogy az emberek egy részét nem igazán érdekli a modern világ talán legfontosabb médiuma - írja a brit Register hírportál. Az EB legfrissebb felmérése szerint az uniós háztartások 43 százaléka még mindig nem rendelkezik internet-hozzáféréssel - a bizottság ezt elfogadhatatlannak tartja. A testület jelentésében leszögezi, hogy a világháló áldásait nélkülözők közül minden ötödik a magas költségek miatt nem kapcsolódott az internetre. Az EB ebből arra a következtetésre jut, hogy a verseny erősítésére van szükség, ami leszoríthatja a szolgáltatási árakat.

Bár nyilván mindenki üdvözölné, ha olcsóbban férne hozzá a világhálóhoz, ám még ez sem lenne elég ahhoz, hogy minden európai beálljon a sorba, ugyanis az EB felmérése szerint 23 százalék azok aránya, akiket egyáltalán nem érdekel az internet, függetlenül attól, hogy mennyit kellene fizetniük a kapcsolatért. Nem segíti Brüsszel szándékainak érvényesülését az sem, hogy nagyon sokan elégedetlenek szolgáltatójukkal. A megkérdezettek 30 százaléka panaszkodott az átviteli sebesség hullámzására, 36 százalékuknak okoznak gondot a kapcsolat ismétlődő megszakadásai és 24 százalékuk jelezte, hogy nem azt a szolgáltatást kapja, amiért fizetett. Valamivel több mint 20 százalék azok aránya, akik úgy tapasztalják, hogy internetszolgáltatójuk blokkolja bizonyos tartalmak elérését.

A Register szerint az EB abban bízhat, hogy az internettől idegenkedők végül is lassan kihalnak - akárcsak telefonfóbiás elődeik. A vizsgálat szerint ugyanis a telefonnal senkinek sincs baja: a 2007-es felmérés óta három százalékponttal, 98 százalékra nőtt az ezzel rendelkező háztartások aránya. Az európai háztartások 87 százalékában van mobiltelefon, ez négy százalékpontos emelkedés három év alatt, és még a fix vonallal rendelkezők aránya is bővült, három százalékponttal, 73 százalékra.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward