Mindenkihez elért a Google Play Áruház vizuális frissítése

Az új felület könnyebben kezelhető, kézre állóbb és letisztultabb a korábbinál.

Mindenkihez elért a Google Play Áruház vizuális frissítése

Az Android operációs rendszernek szerves részét képezi a Google Play Áruház, amit valószínűleg egyetlen olvasónknak sem kell már bemutatni. Innen lehet hivatalosan letölteni az alkalmazásokat az androidos okostelefonokra, és a legutóbbi adatok szerint már több mint 2 milliárd ember használja havi rendszerességgel, ami egészen brutális forgalmat jelent.

A keresőóriás azon van, hogy a Play Áruházat úgy tökéletesítse, hogy az lehetőleg minden felhasználó számára kézenfekvően működjön, intuitív legyen. Itt a felhasználók pillanatok alatt megtalálhatják a számukra ideális játékokat, alkalmazásokat és egyéb digitális tartalomból sincs hiány, hiszen lehet vásárolni filmeket, zenéket és könyveket is, ha valaki éppen olvasni szeretne. Az új dizájn úgy lett megalkotva, hogy kevesebb színt használ, több a tiszta felület, de nem túl sok az üres rész, nincsenek zavaróan nagy kihasználatlan helyek, ám mégis szellős az egész. A vizuális fejlesztés a Material nyelvezet mentén haladva lépett tovább, szóval beleolvad majd a többi grafikus felület által nyújtott környezetbe.

A Google szeretné, ha az egyszerűsített dizájn jobb prémium érzést sugallna az emberek számára. A kereső már a korábbiaknál kiemeltebb szerepbe lépett, és könnyebben el lehet indítani egy-egy applikációnak a telepítését már a találati listáról is. A Google szeretné, ha új alkalmazások felfedezésében is segítene a szolgáltatás, ezért a Neked rész is kiemeltebb szerepbe lépett. És a frissítéseknél pedig könnyebben el lehet érni a változáslistát, így tudatában lehet a felhasználó annak, hogy milyen újításokat kell keresnie a frissítés után. A nagyobb képátló melletti könnyebb használat érdekében alulra kerültek a nagyobb kategóriák, és ezek jobban el vannak szeparálva. (A táblagépeknél pedig elforgatott nézetben átkerülnek oldalra.) Az alkategóriák továbbra sem költöztek el, és ezek között már nem lehet gesztussal váltani, ami azért alakult így, mert a húzást a lapokon belül listázott appok sorainak a görgetésére lehet innentől használni.

Galéria megnyitása

Az egyes programok, játékok megnyitásakor a legfontosabb információk azonnal látszódni fognak, a korábbinál több adat lesz ilyenkor megjelenítve. Ennek köszönhetően gyorsan eldöntheti majd a mobil vagy más eszköz tulajdonosa, hogy szüksége van-e az alkalmazásra vagy sem. Módosult néhány korábban használt ikon és más grafikus elem is, a változásoknál arra ügyelt a Google, hogy minden jobban olvasható, kontrasztos legyen, így egyszerűbben át lehet tekinteni az adatlapokat. Leváltásra került a korábban használt betűtípus is, ami a Google szerint modernebb megjelenést fog kölcsönözni a szövegeknek, és ezáltal pedig az egész program kellemesebb benyomást tehet a látogatókra.

Az új dizájn megalkotásakor már arra is nagy hangsúly helyeződött, hogy az Android 10 operációs rendszerrel bevezetésre kerülő rendszerszintű sötét mód használatakor megfelelő minőségben jelenjen majd meg. Ezt a Google nem mondta ki, de teljesen egyértelmű a dolog a külső alapján. A sötét mód kidolgozásakor sok dologra kell ügyelni, hogy a végeredmény megfelelő legyen, ilyenkor is jól olvashatónak kell maradnia mindennek, és a színvilágnak is idomulnia kell a fényszegény környezethez.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap