Mindenki tesztelheti az új Windowst

Mindenki tesztelheti az új Windowst

A Windows 7 kiadásra jelölt (Release Candidate, RC) változatának bemutatása fontos mérföldkő a Microsoft számára a várva várt új operációs rendszer fejlesztésében. Az MSDN és a TechNet előfizetői már korábban is letölthették az RC verziót az internetről. A szélesebb körű, nyilvános elérés május 5-én indult. Az ügyfelek és partnerek millióinak visszajelzéseire épülő Windows 7 RC jó eséllyel biztosítja felhasználóinak az elvárt minőséget és értéket - bizakodik közleményében a fejlesztő.

"Partnereink és ügyfeleink véleménye központi szerepet játszott a Windows 7 fejlesztésében" - nyilatkozta Szelthafner Zoltán, a Microsoft Magyarország Windows üzletágvezetője. "Számukra az egyszerűség, a kedvező ár-érték arány és a választási szabadság a legfőbb szempont. Meghallgattuk őket, és mindent megtettünk azért, hogy cégünk történetének legsikeresebb Windows RC verzióját alkossuk meg."

Mintegy 10 ezer cégtől több mint 32 ezer felhasználó jelezte igényét a Windows 7 bevezetésének előkészítését támogató praktikus eszközök és erőforrások elérésére. A Microsoft partnerei közül a Corel, a Cyberlink, a Sonic, az ATI és az nVidia máris rengeteg időt és erőforrást fordított a Windows 7 előkészítésére, ezzel is kifejezve, hogy támogatják és várják az új operációs rendszer megjelenését.

Az RC fontos lépés a Windows 7 végleges változatának bevezetéséhez vezető úton, mivel azt jelzi, hogy az operációs rendszer fejlesztése utolsó szakaszába lépett, és készenáll rá, hogy partnerek ezrei teszteljék, értékeljék, valamint új alkalmazásokat, meghajtóprogramokat és szolgáltatásokat fejlesszenek hozzá. Ily módon a végfelhasználók a későbbiekben a szoftver- és hardveropciók gazdag kínálatából válogathatnak. Az RC megjelenésével annak is eljött az ideje, hogy az it-szakemberek próbára tegyék a Windows 7-et, és megvizsgálják, hogyan működik majd környezetükben az új rendszer.

A Forrester Research áprilisi jelentése szerint: "...a Windows 7 bétaváltozata rendkívül ígéretes, és a legtöbb it-üzemeltetési szakember már alig várja, hogy hozzáférjen és nagyvállalati környezetben is telepíthesse." Ugyanebben a jelentésben Ben Gray megjegyzi: "A Windows 7-re a Windows Vista telepítése a legjobb felkészülés. Ha ez nem lehetséges, érdemes megvizsgálni az alkalmazások és a hardverek kompatibilitását a Windows Vistával. A Windows 7-nél elérhető jobb kompatibilitás bőven kárpótol az ezzel járó erőfeszítésért."

A munkavégzés eredményességének és termelékenységének javítására tervezett Windows 7 fejlett képességei segítenek a maximumot kihozni az it-beruházásokból. A nagyvállalatok informatikai szakemberei és a kis- és középvállalatok megtapasztalhatják, hogy a Microsoft valóban elkötelezetten törekszik a szoftverkompatibilitást javító és telepítési/migrációs problémákat enyhítő eszközök és támogatás biztosítására. A nagyvállalati informatikusok a Windows 7 mellé előfizethető asztali gépes optimalizáló csomaggal (Microsoft Desktop Optimization Pack) a világon mindenütt megteremthetik felhasználóiknak a produktív munkavégzés lehetőségét, fokozhatják a biztonságot és a kontrollt, ésszerűsíthetik az it-felügyeletet és lefaraghatják a költségeket - olvasható a Microsoft közleményében.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward