Minden téren fürge lesz az LG X Mach

Az új X a sebességével kérkedhet a hatmagos központi chipnek és a Cat. 9-es 4G LTE modemnek köszönhetően.

Minden téren fürge lesz az LG X Mach

Az LG már négy különböző X modellről rántotta le eddig a leplet, most pedig megismerkedhetünk a különleges széria következő tagjával, az X Mach-hal. Ez az okostelefon az eddigiekhez képest sokkal ütősebb képességekkel bír, és bár nem egy csúcsmodellről van szó, egyértelműen a felsőkategóriához húz.

Elől az LG X Mach, mögötte az X Power.

Az X Mach 5,5 hüvelykes kijelzővel jön, vagyis lényegében már a phabletek sorát gyarapítja. A bevetésre küldött panel a paraméterei alapján kísértetiesen hasonlít a G4-nél használt megoldásra, alighanem ugyanazt az egységet alkalmazza a vállalat. Quantum IPS technológia és 2560 x 1440 pixeles felbontás jellemzi az okostelefont. A főkamera 12.3 megapixeles fényképek készítésére alkalmas, ez ugyanaz a modul, ami már a Nexus 6P és Nexus 5X okostelefonoknál is bizonyította a rátermettségét. A modul 1.55 mikronos pixelmérettel dolgozik, ennek köszönhetően igazán jó részletességet fog produkálni minden körülmények között, de főleg fényhiányos környezetben villanthatja majd meg a tudását. Az előlapi kamera 8 MPixeles fotók és Full HD videók megörökítésére (illetve közvetítésére) lesz képes, szóval nyugodtan lehet vele szelfiket is készíteni.

Az újdonságban egy hatmagos, 1,8 GHz-es központi chip lapul, aminek a típusát az LG nem árulta el, de egyértelmű, hogy a Snapdragon 650 lapkáról van szó. Ez a big.LITTLE architektúrát használó Qualcomm egység kettő 1,8 GHz-en dolgozó Cortex-A72 processzormagnak, és négy 1,4 GHz-es órajelű Cortex-A53 egységnek ad otthont. A grafikus feladatok felelőse az MSM8956-ban egy Adreno 510 IGP. A rendszermemóriát és a háttértárat tekintve sem lehet ok panaszra, hiszen az előbbi 3 GB-os méretben képviselteti magát, az utóbbi pedig 32 GB-os. Szerencsére van bővítési lehetőség, ha tehát idővel szűkösre fordul a helyzet, akkor pillanatok alatt fentebb tornászható a szabad hely. Az LG X Mach már az eddigiek alapján is rászolgálhatott volna a „Mach” névre, ám valójában a villámgyors internetelérés ennek a gépnek a kiemelt képessége. A 4G LTE hálózati modem a kilences kategóriába sorolható, ennek megfelelően 450 Mbps-os letöltési sebességet képes elérni – már amennyiben ezt az adott szolgáltató is támogatja. Kiemelendő még a kapcsolati lehetőségeknél az NFC chip megléte, és szerencsére nemcsak a mobilnetet tekintve gyors a készülék, megfelel a 802.11ac Wi-Fi szabványnak is. Dual-SIM-es az X Mach, ezáltal még több potenciális vásárló figyelmét vonhatja magára.

LG X Screen, X Power, X Cam és X Mach

Az LG UX grafikus felhasználói felület mögött az Android 6.0 operációs rendszer jutott szerephez. A Marshmallow ennek megfelelően számos extrával meg lesz toldva szolgáltatások, különböző tartalmak, valamint előre telepített alkalmazások tekintetében is. Az eszköz hátlapja ívelt, ami azért jó, mert így egyrészt kényelmesebb kézben tartani, másrészt kecsesebb mobil érzetét kelti, ami egy 5,5 colos szerkezetnél már nem árt. Az X Mach hátoldalánál maradva még egy gondolat erejéig: ide került egy ujjlenyomat-olvasó is, ami összefonja a kényelmes és a biztonságos használatot. A 149,1 x 76,5 x 8,9 milliméteres vonalakkal határolt okostelefon 150 grammot nyom. Az üzemideje átlagosnak ígérkezik, hála a masina hátlapja mögé beépített 3000 mAh-s kapacitású akkumulátornak. Van gyorstöltés támogatás is, szóval hamar menetkész állapotba kerül a lemerült eszköz.

Az LG X Mach megjelenésének időpontját egyelőre nem ismerjük, és azt sem hozta nyilvánosságra a vállalt, hogy mennyibe fog kerülni a felsőkategória peremén egyensúlyozó készülék. Ami viszont minden kétséget kijelenthető, hogy ez lesz a legdrágább LG X-mobil. A forgalmazásra Európában és Ázsiában biztosan sor kerül, az Egyesült Államokat viszont előfordulhat, hogy elkerüli.

Az LG mostani bejelentésében szó esett még az X Max modellről is, de ez tényleg csak említés szintjén szerepel a vállalat hivatalos közleményében. Az X Max különleges képessége a nagyméretű képátlója lesz, de mást egyelőre erről nem tudhattunk meg. Egyébként az LG X Mach és az X Max már korábban is hallatott magáról, több LG X modellről viszont egyelőre nincs tudomásunk, vagyis vélhetően az X Max érkezését követően a széria bezárul egy időre.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward