Minden harmadik eladott laptop egy Mac...?

Láthatólag az Apple annak ellenére is szerencsésnek mondhatja magát, hogy a laptoptermeltetést nekik is vissza kellett vágniuk - a ChangeWave elemző cég felmérése szerint ugyanis a leendő laptopvásárlók kerek harmada tervezi egy Apple-laptop beszerzését legkésőbb a karácsonyi szezonig.

Minden harmadik eladott laptop egy Mac...?

Láthatólag az Apple annak ellenére is szerencsésnek mondhatja magát, hogy a laptoptermeltetést nekik is vissza kellett vágniuk - a ChangeWave elemző cég felmérése szerint ugyanis a leendő laptopvásárlók kerek harmada tervezi egy Apple-laptop beszerzését legkésőbb a karácsonyi szezonig amerikában.

A szeptemberi 29%-ról ez tehát egy kellemes - ha nem is túl jelentős - 4%-os előrelépés, amivel az Apple már fel is zárkózott a Dell mellé, miközben a HP továbbra is meglehetősen lemaradva kullog kettejük mögött a maga 22%-ával.

Az igénynövekedés kedvezhet az Apple csúcskategóriás gépeinek is, mivel a leendő vásárlók 20-33%-a a Mac-eken belül is az izmosabb példányok felé kacsintgat, míg a 13 hüvelykes példányok, valamint az egyetlen megmaradt műanyagburkolatú Mac iránt összesen mindössze 13%-uk érdeklődik.

Asztali gépek terén azonban gyakorlatilag változatlan a helyzet, legalábbis az Apple szempontjából, ahol 27%-on állnak, egy százalékot lépve előre a korábbi 26-ról, miközben a Dell itt váratlanul 37-re ugrott 26-ról, a HP pedig 20-ról 17-re esett vissza. A legtöbben ezt azzal indokolták, hogy a Dell ajánlatai rendkívül értékarányosak, plusz a Vostro-k esetében a Vista elkerülésére is van lehetőség.

Mobilok terén természetesen továbbra is jó a helyzet: a leendő okostelefon-vásárlók 41%-a voksol az iPhone-ra - szemben a RIM BlackBerry-t választók 24%-ával (a többi versenyző alkotásai iránti érdeklődés a két számjegyes százalékot sem éri el egyenként). Hasonló a helyzet a hordozható médialejátszók terén is, ahol az Apple továbbra is bőven dominánsnak mondhatja magát.

Mindent egybevetve tehát Cupertino akkor jó is reményekkel nézhet a közeljövőbe, ha a leendő vásárlók egyben azt is megjegyezték, hogy a karácsonyi szezon közeledte ellenére sem terveznek túl sokat költeni, még akkor sem, ha időközben a gazdaság netán újra összeszedné magát, mivel a nagy érdeklődést figyelembe véve még a kevesebb költés is bőven elegendő lesz ahhoz, hogy az Apple-nek ne kelljen különösebben aggódnia a bevételei miatt.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward