Milyen legyen az új Lian Li számítógépház?

A PC-A51-es modell prototípusa már kész, de még lehet rajta módosítani – ehhez a gyártó a felhasználók javaslatait kéri.

Milyen legyen az új Lian Li számítógépház?

A Lian Li megmutatta, hogy néz ki a PC-A51-es számítógépház prototípusa, és ezzel a lendülettel a márka kedvelői felé fordult, hogy megkérdezze: milyen legyen az új számítógépház végleges kiadása?

A PC-A51-es modell jelenlegi formájában igazodik a Lian Li-re jellemző elegáns, letisztult, minimalista formavilághoz, így kívülről nem tűnik érdekesnek – legalábbis a nagyméretű plexi ablakkal rendelkező oldallapot leszámítva. A kívül-belül feketére festett számítógépház szokás szerint alumíniumból készült, belsejében pedig néhány pirosra festett elem próbálja feldobni az összképet.

Az alaplaptálca – amely természetesen kapott szerelőablakot is – ATX, micro-ATX vagy mini-ITX formátumú alaplapokat fogad, és a rajta elhelyezett gumírozott kivágásokkal a kábelek esztétikus elvezetésében is segít. Az alaplaptálca mögött két centiméternyi hely van a kábelek elrendezéséhez. Az adattárolókat öt darab 3,5 colos bővítőhely várja, amelyek igény esetén egyenként két darab 2,5 colos SSD meghajtót vagy merevlemezt is el tudnak szállásolni. 5,25 colos bővítőhelyekből ezúttal csak egyetlen egy van.

A ház belsejében szokatlan módon elől, alul alakították ki a tápegység helyét, viszont a tápcsatlakozó egy kábel segítségével a ház hátuljára lett kivezetve. A videokártyák 28 centiméternyi, a tápegység 16 centiméternyi, a processzorhűtő pedig 17,5 centiméternyi hellyel gazdálkodhat.

A megfelelő szellőzésről több ventilátor is gondoskodhat: a ház elején egy, a ház tetején kettő, a ház hátulján pedig egy darab 140 milliméteres ventilátor lapul. A tetőlapon akár 280 milliméteres hőleadó radiátor is elfér, így komolyabb folyadékhűtő rendszerrel ellátott PC építése sem akadály. A hét darab PCI bővítőhellyel rendelkező PC-A51 hátlapján a szokásos furatok is jelen vannak, amelyek a külső hőleadó radiátor csöveinek kivezetését segítik.

Az új számítógépház előlapja – ami a ház tetején, egy ajtó mögött található – jelenlegi formájában négy darab USB 3.0-s, illetve egy eSATA portot tartalmaz, természetesen fejhallgató kimenettel és a mikrofon bemenettel együtt.

A Lian Li kíváncsian várja, ki mit módosítana a friss számítógépházon. A vállalat célja, hogy a rajongók bevonásával olyan PC ház készülhessen, ami a lehető legjobban megfelel az igényeknek. Az ötleteket itt várják.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward