Miért csak egy szolgáltató van jelen?

Miért csak egy szolgáltató van jelen?

A dublini repülőtér wifije körüli vita tovább gyűrűzik.

Mintegy 22 hónappal ezelőtt, miután az Eire's Competition Authority-hez (ír versenyhatóság) beérkezett az üggyel kapcsolatos panasz, még mindig nem sikerült pontot tenni a vita végére, hogy ki is nyújthat wifi-szolgáltatásokat a reptéren, és ki nem.

A probléma gyökere abban rejlik, hogy a Dublin Airport Authority (DAA) és a bebetonozott telekommunikációs cég, az Eircom igen jó kapcsolatot ápol egymással. Az előbbi nagy előnyben részesítette az utóbbit, amikor exkluzív wifi-szolgáltatási jogot adott neki a repülőtér területére.

Ezután egy rivális vállalat, a Bitbuzz nem kapott engedélyt a wifi szolgáltatására hat olyan ügyfélnél, amelynek érdekeltsége van a Dublin Airport-ban.A Bitbuzz a telekommunikációs hatósághoz, a ComReg-hez fordult, amely azt tanácsolta a cégnek, hogy a legjobban úgy lehetne kezelni a panaszt, ha a versenyhatósághoz fordulnának.

A panaszt még 2005 áprilisában tették meg, és most, majdnem két év után még mindig nem hozott döntést a hatóság. Alex French, Bitbuzz igazgatója a jelenlegi helyzetet „rendkívül aggasztónak” nevezte. Szerinte a DAA-nek (Dublin Airport) nincs joga ellenőrzést gyakorolni a repülőtér léghullámai fölött.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward