Microsoft Surface infók, bemutató közben lefagyó tábla

A Microsoft Surface sorozatú tábláival kapcsolatban érkezett néhány új információ.

Microsoft Surface infók, bemutató közben lefagyó tábla

A napokban bemutatott ARM és Ivy Bridge alapú Microsoft Surface táblák mindketten 10,6 colos képátlójú érintőkijelzőt alkalmaznak. Előbbi Office programcsomagot is tartalmazó Windows RT operációs rendszerrel, míg utóbbi Windows 8 Próval érkezik, amelyen alap esetben már nem lesz Office. A készülékekhez vékony, kijelző védőként funkcionáló billentyűzet is tartozik, legalábbis a korábbi információk alapján erre következtethetünk.

Kínos percek a lefagyott Surface tábla miatt

A rendezvény alkalmával a Microsoft Windows Live üzletágának vezetője, Steven Sinofsky mutatta be, mire képes a Surface, ám a bemutató kellős közepén lefagyott a tábla, ezután nem is sikerült működésre bírni. A felettébb kínos perceket az alábbi videón tekinthetik meg az érdeklődők.

 

A problémát szerencsére sikerült megoldani – Mr. Sinofsky egész egyszerűen előkapott egy másik Surface táblát a pult alól, amely aztán már hajlandó volt üzemelni. Ezt persze csak érdekességképpen említjük meg, hisz hasonló dolgok olykor-olykor azért elő szoktak fordulni, nem példa nélküli, hogy egy új termék élesben, bemutató közben mondja be az unalmast, főleg, hogy messze még a megjelenés. ("Valószínűleg ezért nem szállítjuk még a Win98-at" Valaki? :) )

Mennyi az annyi? – Pletykák a Microsoft új tábláinak várható áráról

A DigiTimes a noteszgép gyártóktól származó információkra hivatkozva azt állítja, hogy a Windows RT operációs rendszerrel ellátott, Tegra 3 alapú Microsoft Surface tábla ajánlott végfelhasználói ára valahol 599 dollár körül, illetve efelett alakul majd, ami elsőre kissé borsosnak tűnik. A Windows 8 Prót futtató, Ivy Bridge processzorra alapozó Surface táblát ezzel szemben várhatóan 799 dollár feletti áron kínálja majd a Microsoft – amennyiben helyesek az értesülések.

A Surface tábláknál egyelőre nem tudható, hogy a Touch Cover, illetve Type Cover borítás alapfelszereltség lesz-e, azaz benne lesz-e az alapárban.

A 799 dolláros, ultrabook kategóriájú Surface tábla ára sem éppen a legolcsóbb ultrabookok szintjén helyezkedik el: a termék pont annyiba kerül majd, mint amennyiért két évvel ezelőtt meg lehetett venni a HP Slate 500-as tábláját. Utóbbi persze inkább az üzleti felhasználókat vette célba és Atom processzorával, illetve Windows 7-es operációs rendszerével kevésbé volt ütőképes, mint az Ivy Bridge alapú Microsoft Surface.

[bold]Vajon helyesek az értesülések?

[/bold]

A pletykák manapság jó eséllyel be szoktak jönni, ám most mégis inkább azt reméljük, hogy tévednek a DigiTimes forrásai. Amennyiben a Microsoft az ARM alapú Surface segítségével tényleg konkurenciát szeretne teremteni az Android és iOS alapú tábláknak, az 500 dollár körüli ár üdvözlendőbb lenne, sőt, némi plusz kedvezménnyel talán több felhasználót is el tudna csábítani a hatalmas felbontású Retina kijelzővel ellátott iPad-re kacsintgatók közül.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward