Microsoft okosóra módosított Windows 8-cal

Az okosóra prototípusát már megkapta tesztelésre a Surface csapat. A prototípus meglehetősen impresszív tulajdonságokkal bír.

Microsoft okosóra módosított Windows 8-cal

A Microsoft háza táján manapság elég nagy a pörgés. A vállalat első embere nemrégiben jelentette be, hogy a cégnél komoly szerkezeti átalakításokat eszközöl, amelyektől a vezetés azt várja, hogy a Microsoft egységesebb, hatékonyabban működő cég lesz, mint korábban. A vállalat nem sokkal ezután csökkentette a Surface RT táblák árait is annak érdekében, hogy előkészítse a terepet a hamarosan érkező következő generációs tábláinak.

Ezekhez a táblákhoz akár már okosóra is érkezhet, ugyanis a The Verge informátorainak legfrissebb beszámolója szerint a Microsoft Surface csapata nemrégiben okosóra-prototípusokat kapott tesztelésre, amelyeken a Windows 8 módosított kiadása fut. A vállalat a hírek szerint házon belül már jó ideje folytat kutatásokat és fejlesztéseket annak érdekében, hogy ütőképes Microsoft okosóra készülhessen. A friss prototípust, ami nemrégiben landolt a Surface csapat tagjainak asztalán, az Xbox kiegészítőket fejlesztő csapat tervezte. Az eredeti terv egy "Joule" pulzusmérő óra készítése volt, de az okosórák körüli felhajtást látva a Microsoft számára valószínűleg jövedelmezőbb ötletnek tűnt egy ütőképes okosóra kifejlesztése, így hát a tettek mezejére léptek a mérnökök.

Forrás: The Verge

Feltételezések és előzmények ide vagy oda, az már biztos, hogy az okosóra-prototípust a Surface csapat javában teszteli. Ez az okosóra a Surface táblák kiegészítőjeként funkcionál majd és egyebek mellett értesítések megjelenítésére, zenelejátszással kapcsolatos információk közlésére, illetve zenelejátszás-vezérlésre lehet használni. Az nem tisztázott, hogy az okosóra a korábbi Surface modellekkel is együttműködik-e, vagy csak a következő generációs példányokhoz lehet-e majd használni.

Az okosóra levehető, cserélhető szíjjal rendelkezik, amely kék, piros, sárga, fekete, fehér vagy szürke színben pompázhat. A források szerint a Microsoft mérnökei az okosóra házát az üvegnél háromszor keményebb alumínium oxinitridből készítik (AlON), amit áttetsző alumíniumként is szokás emlegetni. A prototípusok között az informátorok olyan példányok is vannak, amelyek 6 GB-nyi tárhellyel és 4G/LTE támogatással büszkélkednek. Az okosóra-prototípusok emellett felhő alapú tárhely támogatással is rendelkeznek.

A jelek szerint az okosóra sorozatgyártásának beindítása sem lehet túl messze, hiszen a Microsoft már kért árajánlatot a különböző komponensgyártóktól 1,5 colos képátlójú LCD kijelzőkre, amire az okosóra gyártásához lehet szükség.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward