Microsoft Office Linuxra és Androidra is?

A Microsoft szoftverfejlesztő mérnökei a legfrissebb értesülések szerint az Office linuxos kiadásán dolgoznak, de emellett a szoftvercsomag androidos változata is készül.

Microsoft Office Linuxra és Androidra is?

Furcsa pletykák röppentek fel a napokban, amelyek azt állítják, hogy a Microsoft hamarosan elkészítheti népszerű irodai szoftvercsomagjának natív linuxos kiadását. Az információt a nyílt forráskódú ingyenes szoftverek fejlesztőinek európai találkozóján hallották a Phoronix munkatársai.

Az elhangzottak alapján úgy tűnik, hogy a Microsoft lát fantáziát az Office natív linuxos kiadásának piacra dobásában, ugyanis a különböző Linux disztribúciók asztali terjedése miatt gazdaságilag mindenképpen életképesnek tűnik az ötlet. Ez valószínűleg sokak számára lehet jó hír, akiket eddig főként a megszokott Office szoftvercsomag hiánya tartott vissza a Linuxra történő váltástól. Az pedig külön jó hír, hogy a linuxos Office teljesen natív megoldás lesz - ebből arra számíthatunk, hogy a szoftvercsomag a windowsos kiadás teljes funkcionalitását kínálja majd.

Persze Linux alatt is van ütőképes irodai szoftvercsomag, gondoljunk csak a LibreOffice-ra, amely korábban OpenOffice néven volt ismert. Ez a szoftvercsomag valószínűleg tökéletesen megfelel átlagfelhasználói célra, de állami szervezetek, illetve üzleti felhasználók számára már nem jó alternatíva.

A Microsoft Office linuxos kiadásának piacra dobása tehát abszolút életképes ötletnek tűnik. A Microsoft régóta kínál maces Office szoftvercsomagot is, sőt, már az Android alapú eszközökre szánt Microsoft Office fejlesztése is megkezdődött, ha hihetünk a pletykáknak.

Ezzel a Microsoft a jelek szerint azt szeretné elérni, hogy irodai szoftvercsomagja minél több eszközön, minél több platformon lehessen elérhető. A stratégia mindenképpen jónak tűnik, ezek után kíváncsian várjuk a hivatalos információkat.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward