Microsoft Office for Android: egyre több eszközön elérhető

Mostantól nem csak 10,1 hüvelykesnél kisebb érintőkijelzővel ellátott táblákon, hanem okostelefonokon is használhatóak az Office alkalmazásai.

Microsoft Office for Android: egyre több eszközön elérhető

A Microsoft a napokban frissítette androidos Office szoftvercsomagját, így végre nem csak az androidos táblákra, hanem az android alapú okostelefonokra is elérhető az irodai szoftvercsomag három tagja: az Excel, a Word és a PowerPoint. Az appok az előző hónapban béta változatban már elérhetővé váltak, így aki ki szerette volna próbálni őket, az elmúlt hetek folyamán megtehette.

Word

Most viszont a végleges alkalmazások is felkerültek a Google Play Store-ba, így már mindenki használhatja őket, aki rendelkezik Android alapú okostelefonnal – androidos táblákhoz és iOS alapú eszközökhöz pedig már elég régóta elérhető az irodai szoftvercsomag.

Excel

A jelek szerint az okostelefonokra szánt appok nem kínálnak olyan sok szolgáltatást, mint novemberben piacra dobott, kifejezetten táblákra szánt társaik – amelyeket mi is kipróbáltunk –, de arra jók, hogy menet közben apró módosításokat végezhessünk Word, Excel vagy PowerPoint fájljainkon – vagy csak akár ellenőrzés céljából is megnyissuk őket. A szoftverek természetesen Office 365 előfizetéssel is használhatóak, ekkor minden funkciójuk elérhetővé válik. A fájlok szerkesztéséhez és létrehozásához Microsoft Account használatára is szükség van.

PowerPoint

Az okostelefonokat célzó appok többféle felhő alapú tárhely-szolgáltatással is képesek együttműködni, így a Google Drive-hoz, a Dropbox-hoz, a OneDrive-hoz, illetve a Box-hoz egyaránt kínálnak támogatást.

Az Office szoftvercsomag három alkalmazását ingyenesen letölthetjük – mindhármat külön-külön, méghozzá az alábbi hivatkozásokra kattintva. Fontos, hogy az alkalmazások használatához legalább 1 GB-nyi rendszermemóriával ellátott mobileszközre van szükség, amelyen legalább Android 4.4.x KitKat verziójú mobil operációs rendszer fut. Az Android M támogatása egyelőre nem megoldott.

Intel alapú, x86-os SoC egységet futtató termékeknél a jelek szerint egyelőre csak az appok bemutató kiadása érhető el – ezek eléréséhez az itt található utasításokat kell követni.

Microsoft Office for Android – Word

Microsoft Office for Android – Excel

Microsoft Office for Android – PowerPoint

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward