Microsoft Office 2010: már magyarul is elérhető

A Microsoft hazai partnereinél és viszonteladóinál a mai naptól kezdve megvásárolhatók az MS Office 2010 otthoni és kisvállalati felhasználóknak szánt magyar nyelvű verziói. Az irodai szoftvercsomag három változatban kapható: az Otthoni és diákverzió (Home&Student) az egyéni felhasználók és a diákok számára ajánlott, az Otthoni és kisvállalati verziót (Home&Business) főként a kisvállalkozások munkatársainak, illetve azoknak szánták, akik ugyanazon a számítógépen dolgoznak kisvállalkozásukban, mint amellyel otthon, a Professional nevű csomag pedig az Office-család funkcióinak teljes körű kihasználására törekvő felhasználóknak kínál minden igényt kielégítő megoldást. A mennyiségi licencprogramokban részt vevő vállalkozások részére kifejlesztett verziók július közepe óta már elérhetőek magyar nyelven.

Microsoft Office 2010: már magyarul is elérhető

A Microsoft hazai partnereinél és viszonteladóinál a mai naptól kezdve megvásárolhatók az MS Office 2010 otthoni és kisvállalati felhasználóknak szánt magyar nyelvű verziói. Az irodai szoftvercsomag három változatban kapható: az Otthoni és diákverzió (Home&Student) az egyéni felhasználók és a diákok számára ajánlott, az Otthoni és kisvállalati verziót (Home&Business) főként a kisvállalkozások munkatársainak, illetve azoknak szánták, akik ugyanazon a számítógépen dolgoznak kisvállalkozásukban, mint amellyel otthon, a Professional nevű csomag pedig az Office-család funkcióinak teljes körű kihasználására törekvő felhasználóknak kínál minden igényt kielégítő megoldást. A mennyiségi licencprogramokban résztvevő vállalkozások részére kifejlesztett verziók július közepe óta már elérhetőek magyar nyelven.

A magyar nyelvű irodai programcsomag dobozos változatának megjelenésével egyidőben a szaküzletek polcain megjelennek az előre telepített Office 2010 csomaggal megvásárolható asztali PC-k és noteszgépek is. Az előtelepített megoldás teljes értékű termékké történő aktiválásához a Microsoft bevezette a termékkulcs-kártya licenctípust. Ez telepítő DVD-t ugyan nem tartalmaz (mivel a szoftver a számítógépre feltöltve már elérhető), viszont benne van az aktiváláshoz szükséges termékkulcs.

Érdekesség, hogy az Office 2010 összesen hétféle változatban készül, viszont az átlagfelhasználók csak a fenti táblázatban található három változathoz juthatnak hozzá kereskedelmi forgalomban. A Starter verziót például csak és kizárólag új PC vagy notebook konfigurációkra előtelepítve dobják piacra, a Professional Academic verzió pedig a közoktatásban résztvevő tanárok és diákok számára lesz elérhető. A kínálatban szereplő Standard és Professional Plus kiadásokat főleg a különböző cégeknek szánják, illetve minden olyan ügyfélnek, akinek mennyiségi licencre van szüksége.

A Microsoft Office 2010 esetében a Word, az Excel, a PowerPoint és a OneNote alkalmazások esetében egyidőben több felhasználó is szerkesztheti ugyanazt a dokumentumot, ami nagyfokú kényelmet és gyorsabb munkavégzést jelent. További előnye az új irodai szoftvercsomagnak, hogy az Office Web Apps alkalmazáscsomag jóvoltából a Word, Excel, PowerPoint és OneNote dokumentumokat webböngészőben is szerkeszthetjük, ami akkor jön jól, ha az adott fájlt gyorsan módosítani kell, de nincs Office programcsomaggal felszerelt PC a környéken, csak internetkapcsolattal ellátott gépek. Előny, hogy a felhőalapú szolgáltatás nem változtat az adott dokumentum formátumán, illetve megjelenésén, de ez tulajdonképpen el is várható. A Windows Phone Marketplace-en keresztül az Office Mobile 2010 Windows Mobile 6.5-ös operációs rendszert futtató okostelefonokhoz és PDA-khoz is elérhető, illetve ingyenesen letölthető, így az adott mobil eszközön is ugyanolyan könnyedén szerkeszthetjük az adott dokumentumot, mint asztali PC-n. A kisebb méretű kijelző kissé behatárolja a lehetőségeinket, de ha gyors dokumentummódosításra van szükség, akkor jól jöhet ez a szoftvercsomag is.

A szoftvercsomag kétféle változata már webáruházunkban is feltűnt, valószínáleg a Home and Student is nemsokára követi őket:

[list type="unordered"]

[*]MICROSOFT Office 2010 Home and Business Magyar PKC

[*]MICROSOFT Office 2010 Professional Magyar PKC

[/list]

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward