Microsoft: köszönjük bétatesztelők!

A Windows 7 bétaváltozata már január második hetétől legálisan elérhető a nagyközönség számára. Azóta több százezren voltak kíváncsiak az új operációs rendszerre, akiknek visszajelzései nagyban segítették a Microsoft fejlesztési munkáját. Sőt, a Microsoft külön bíztatta erre a felhasználókat.

Microsoft: köszönjük bétatesztelők!

A Windows 7 bétaváltozata január második hetétől volt legálisan is elérhető a nagyközönség számára. Azóta több százezren voltak kíváncsiak az új operációs rendszerre, akiknek visszajelzései nagyban segítették a Microsoft fejlesztési munkáját. Sőt, a Microsoft külön bíztatta erre a felhasználókat.

A bétaváltozat megjelenése után sokan döntöttek úgy, hogy alaposabban átkutatják a rendszert hibák után és azokat jelzik is a Microsoft számára. Ennek eredménye volt, hogy egy egész visszajelzés-áramlás indult el a redmondi óriáscég felé. Eddig azonban a tesztelők nem tudtak semmit se a bejelentett hibák, észrevételek további "életéről".

Steven Sinofsky a Windows és a Windows Live csapat vezetője végül megtörte a csendet és elárulta, nagyon is odafigyeltek a felhasználók visszajelzéseire és már vannak javítási terveik a tesztelők által talált több mint 2000 bug-ra. Egy-két érdekességet is elárult még Sinofsky, miszerint volt egy hét, amin keresztül átlagosan 15 másodpercenként érkezett bejelentés a Microsoft-hoz, ez volt az egész csúcspontja. Összesen 500 000 visszajelzést kapott a vállalat, ami fejlesztőnként 500 darabot jelent. Ez érthetően nem egy délutáni munka, ezért voltak annyira elfoglaltak. A Microsoft a bétatesztereken kívül még a Connect tagoknak (MSDN/TechNet felhasználók) is köszönetet szeretne mondani a Windows 7 bugtalanítási hozzájárulásukért. A nyilvános tesztelők és Connect tagok segítségével több hibát találtak meg és javítottak ki a Windows 7-fejlesztők, mint amennyit az eddigi kiadások során - közölte Sinofsky.

A hardver támogatás is elég jól működött az eddigi tapasztalatok alapján, ugyanis a Microsoft több mint 10 millió hardvereszköz feltelepítését regisztrálta, és körülbelül 2,8 millió egyedi plug-ang-play eszközt is azonosított. A hardverek 75 százaléka sikeresen működött előretelepített meghajtókkal, a maradékot pedig valószínűleg a Windows Update-n keresztül tudták működésbe hozni - tudtuk meg Sinofsky-tól.

Úgy látszik a Microsoft az utóbbi időben sokat vesztett makacsságából és így számos ember szemében sokkal "felhasználóbarátabbá" vált. Legutóbb például nem volt hajlandó elismerni egy fontos biztonsági hibát a kritikus fontosságú User Account Control-ban, ám később minden büszkesége ellenére beismerte, hogy annak működése nem helyes, és hajlandó volt korrigálni a hiányosságot.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward