Microsoft: a Win7 rendben, az akku a hibás

Alapos tesztsorozatok eredményeire támaszkodva tagadja a Microsoft azokat a korábban felmerült vádakat, miszerint a Win7 tévesen figyelmeztet egyes laptop-felhasználókat arra, hogy ideje lenne lecserélni az akkujukat. Vizsgálataik tanúsága szerint a rendszer csak akkor jelez, ha az akku valóban egy bizonyos szint alatt teljesít.

Microsoft: a Win7 rendben, az akku a hibás

Alapos tesztsorozatok eredményeire támaszkodva tagadja a Microsoft azokat a korábban felmerült vádakat, miszerint a Win7 egyes esetekben tévesen jelez akkuhibát. Állítják, hogy a rendszer csak akkor jelez, ha az akku valóban egy bizonyos szint alatt teljesít.

Konkrétan akkor figyelmeztet a rendszer az akkucsere szükségességére, ha azt érzékeli, hogy annak a Watt-óra-kapacitása a meghatározott érték 60%-a alá esett. Egyben elhárították azt a vádat is, miszerint a Win7 tenné tönkre az akkut, tekintve, hogy XP-n vagy Vista-n ugyanannál a gépnél előzőleg nem volt ilyen figyelmeztetés: a Microsoft elmondása szerint ennek oka egyszerűen az, hogy az XP és a Vista egyáltalán nem is rendelkezett ezzel az új figyelmeztető-rendszerrel.

Zárszóként hozzátették még a fejleményekhez azt is, hogy valóban lelkiismeretesen utánajártak annyi esetnek, amennyinek csak tudtak, és kivétel nélkül minden esetben azt tapasztalták, hogy ahol volt figyelmeztetés, ott az akku valóban alatta is volt a 60%-os szintnek. Újonnan vásárolt vagy új akkus gépeknél a jelek szerint egyszer sem merült fel ilyen probléma, mindig csak már viseletes és jó ideje használt akkuk esetében találkoztak vele.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward