MetaPro: vonzó okosszemüveg 3000 dollárért

A MetaPro több téren is felülmúlja a Google okosszemüvegét, viszont szükség van mellé viselhető számítógépre is, ami természetesen benne van az árban.

MetaPro: vonzó okosszemüveg 3000 dollárért

A Meta egy vonzó okosszemüveget mutatott be, amely új szintre emeli a kiterjesztett valóságot. A Google Glass-hoz képest kétszer drágább újdonság a MetaPro nevet viseli és meglehetősen érdekesre sikeredett.

A MetaPro a fentebb említett Google Glass-szal ellentétben nem egy, hanem rögtön két kijelzőt is kapott, amelyek a Google Glass-énál ráadásul tizenötször nagyobb képterületet kínálnak, látószögük pedig 40 fokos értéket képvisel. A MetaPro dizájn tekintetében sem szégyenkezhet, hiszen formavilága az egyes Ray Ban szemüvegekét idézi.

A MetaPro két lencséje tehát két kijelzőt rejt, amelyek egyenként 1280 x 720 pixeles natív felbontást kínálnak és 3D támogatással is rendelkeznek. A lencséket a Zeiss készítette, így a prémium minőség garantált. A szemüvegkeret a lencsék mellett egyéb összetevőket is rejt: találunk rajta normál és mélységérzékelős kamerákat, illetve egy kilenctengelyes mozgáskövető szenzort is, sőt, a kínálatból a térhangzást biztosító audió rendszer sem hiányzik.

Hogy mit kínál a MetaPro a gyakorlatban? Az alábbi videó megmutatja.

Sajnos a fentebb látott szolgáltatások biztosításához elég komoly hardverre van szükség, ami nem fért el a szemüveg keretében, így a termékhez egy apró, viselhető PC is jár, ami egy 1,5 GHz-es Core i5-ös processzorból, 4 GB-nyi rendszermemóriából és egy 128 GB-os SSD meghajtóból áll. A mobil PC 32 wattórás akkumulátorral rendelkezik és mind Bluetooth 4.0-s, mind pedig 802.11n WiFi támogatást kapott. Az egyelőre nem derült ki, hogy a szóban forgó viselhető PC pontosan mekkora, illetve az is rejtély, nagyjából hány grammot nyom a mérlegen. Remélhetőleg kellően kompakt konfigurációról van szó, ami elketyeg pár órát akkumulátorról.

A 180 grammos MetaPro szemüveghez a Meta állítása szerint már most is több, mint 500 alkalmazás készül. A MetaPro szállítása várhatóan 2014 júniusában indulhat meg, de a termék már előrendelhető: ára nem kevesebb, mint 2985 dollár. Ebben az összegben természetesen mind a MetaPro szemüveg, mint pedig a Pocket Computer névre keresztelt viselhető számítógép benne foglaltatik.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward