Mérgező gyógyszer az internetről

Egy 57 éves kanadai asszony meghalt, miután egy hónapon keresztül gyanútlanul szedte az interneten keresztül vásárolt szorongás elleni, urániummal szennyezett tablettáit.

Mérgező gyógyszer az internetről

Egy 57 éves kanadai asszony meghalt, miután egy hónapon keresztül gyanútlanul szedte az interneten keresztül vásárolt szorongás elleni, urániummal szennyezett tablettáit. Marcia Bergeron egy hamisított gyógyszereket kínáló internetes portáltól vásárolta a halálos pirulákat. A tégelyeken az altató és a szorongáscsökkentő felirat volt feltüntetve.  

A gyógyszereket megvizsgálva a hatóságok olyan erősen mérgező anyagok nyomaira bukkantak a tablettákban, mint például az uránium, a stroncium, a szelén, az alumínium, a bárium és a bór. Bergeron haja a gyógyszerek szedése miatt a halálát megelőző három hétben valószínűleg erősen hullani kezdett, és a látása is romlott, állítja a Vancouver Island régió halottkémje, Rose Stanton. Azt azonban, hogy mégis ki a felelős az asszony halála miatt, máig sem sikerült tisztázni.

Az eset tanulsága, hogy azok, akik az internetről szerzik be az ilyen gyógyszereket, kockára teszik az egészségüket is. Az angol Sophos, az egyik vezető IT biztonságtechnikai vállalat hangsúlyozta, hogy a világhálón keringő, kéretlen spam üzenetek több mint fele, egészen pontosan 60 %-a kínál megvételre gyógyszereket.

„Soha ne vegyünk ilyen készítményeket orvosi javaslat és recept nélkül, mert megeshet, hogy olyan tablettákat szedünk be, amelyekre az égvilágon semmi szükségünk sincs. De ami még ennél is sokkal rosszabb, hogy nem lehetünk biztosak abban, hogy ezek a készítmények nem-e olcsó utánzatai a valódi gyógyszereknek, amelyek csak egyetlen célt szolgálnak: minél több pénzt kivenni az emberek zsebéből.” – fűzte hozzá Graham Cluley, a Sophos vezető technológiai tanácsadója.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward