Mérföldkőhöz ért a Huawei

Mérföldkőhöz ért a Huawei

A Huawei nagyon jól teljesít az okostelefonok piacán, és a napokban a vállalat arról számolhatott be, hogy új rekordot ért el a napi szinten aktív felhasználók számát tekintve. Már több mint 470 millióan használnak folyamatosan olyan okostelefont, amelyen a Huawei grafikus felhasználói felülete fut.

A kínai alakulat Emotion UI névre keresztelt környezete 2012 decemberében debütált az Android 4.0 operációs rendszerrel karöltve, és napjainkban ez az egyik legelterjedtebb grafikus felhasználói felület. Annak idején valószínűleg nem gondolta a Huawei, hogy 2019-ra olyan népszerű lesz ez a vállalat okostelefonjai és táblagépei révén, hogy a napi aktív felhasználó szám megközelítheti a félmilliárdos értéket. És kijelenthető, hogy több esetben irányt mutat más gyártók fejlesztései számára.

A vállalat az elmúlt években folyamatosan azon dolgozott, hogy az EMUI minél jobbá válhasson, hiszen a grafikus felhasználói felület nagyon komoly jelentőséggel bírhat, amikor a vásárlók kiválasztják az új készüléküket. Hiába van egy hardvernek kiemelkedően jó ár-érték aránya, ha a felhasználói élményt elrontja a szoftveres oldal. Napjainkra az Emotion UI már több mint 77 nyelven kommunikál az érdeklődőkkel, és világszerte 216 országban van jelen valamilyen formán a Huawei és a Honor eszközökön.

A kiváló eredményről Wang Chenglu számolt be, aki a Huawei konzumer eszközök szoftveres fejlesztéseinek a részlegét vezeti sikeresen. A mérföldkő elérése kapcsán a szakember kiemelte, hogy több olyan fontos szakasza is volt az Emotion UI fejlesztésének, ami meghatározó szerepet játszott a mostani népszerűség elérésében. Ilyen volt az, mikor az EMUI 5 esetében elindultak a tervezők a könnyű és gyors felület létrehozása felé, vagy az EMUI 8.2, ahol megjelent a GPU Turbo, amit mostanra a cég több versenytársát is „megihlette”. És megemlítette Chenglu azt is, hogy az EMUI 9.1 esetében egy olyan fájlrendszert kezdett használni a Huawei, ami jobb teljesítményről és helytakarékosabb üzemelésről képes gondoskodni.

Galéria megnyitása

A Huawei az idei évben stabilan a második legnagyobb piaci szereplővé válhat az okostelefonok szegmensében, ez pedig egyenlő azzal, hogy még tovább fog növekedni a továbbiakban azoknak az eszközöknek a száma, amiken az Emotion UI van jelen. És borítékolható, ahogy az év második felében érkező Android Q esetében is lehet majd izgalmas extrákkal számolni az EMUI 10 révén a Huawei készülékein.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap