Méregdrágák az új csúcsgépek

Az LG G2, az Xperia Z1 és a Galaxy Note 3 árára is fény derült a bemutatásukat követően nem sokkal.

Méregdrágák az új csúcsgépek

Az okostelefonok egyre nagyobb tudást zsúfolnak össze a tenyerünkbe, és az eszközök ára már közel sem ott tart a felsőkategóriában, ahol néhány évvel korábban még rögzülni látszott. Ahogy jönnek az újabbnál újabb, a konkurencia termékeire folyamatosan rálicitáló gépezetek, úgy pörögnek fel az előállítási költségek, és nagyon kevesen vannak, akik benyelik az ebből adódó bevételcsökkenést az esetleges jobb pozícióba kerülés érdekében.

A kompakt különc.

Az elmúlt napokban több nagy gyártó is leleplezte az IFA-n, vagy az IFA közeledtével az új zászlóshajóját, de a bemutatók során az árazás kérdése elől mindenki rutinosan tért ki. Az ilyen rendezvényeken már csak abban az esetben jelent fegyvertényt a vételár kérdése, ha azt alacsonyan tartják, mint például a Xiaomi esetében. Ott bizony nem rejtették véka alá, hogy Snapdragon 800-at és Tegra 4-et felvonultató masinájukat már kevesebb, mint 350 dollárért cserébe bárki hazaviheti 16 gigás háttértárral. Nos, az Xperia Z1, a Galaxy Note 3 és az LG G2 esetében az árcédulát a legkevésbé sem lenne érdemes reklámozni, az egykoron megszokott 120-130 ezres csúcsmodellekről már el kell feledkeznünk. De akkor mégis mennyi az annyi?

A japán fényképész.

Nézzük először az LG G2-t, hiszen a bemutatókat tekintve is ez volt elől a triónk tagjai között, és ennek szabták a leginkább "barátira" az árat is. Ezért a modellért az Egyesült Államokban a szolgáltatók 630 dollárt kérnek el, Európában pedig már kártyafüggetlenül is fel-felbukkan 500 euró környékén 16 GB tárhellyel. Ha azonban a maximális 32 GB-ra vágyunk, akkor már 600 euróval kell számolnunk. Az Xperia Z1 esetében még magasabb ingerküszöbbel kell majd a boltokat járnunk, ez ugyanis a földrajzi helyzetünk függvényében 730 dollárt, 650 eurót avagy kb. 560 fontot fog kóstálni. De még ez is eléggé elmarad attól amennyit egy Galaxy Note 3 vásárlása esetén kell a kasszánál hagyni a távozás előtt. A Samsung nagyképű okostelefonja 700-750 euró közötti elővételi árral kelleti magát. Ezekkel együtt az androidos megoldások bizony ilyen tekintetben is beérték az Apple iPhone-jait.

A tenyeres üzleti.

Egyik esetben sem szerettük volna átváltani az összegeket hazai valutára - ahogy azt egyéb esetekben sem tesszük meg -, hiszen senkiben sem szeretnénk előzetesen hiú reményeket kelteni. Sajnos ugyanis akármennyit is kapunk eredményül, semmi garancia nincs arra, hogy a hazai valós ár nem fog esetlegesen jelentősen eltérni attól.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward