Méregdrága számítógépház rendkívül igényes kivitelben

Aki azt hitte, hogy a Thermaltake Level 10-es házát árban nem lehet felülmúlni, bizony hatalmasat tévedett.

Méregdrága számítógépház rendkívül igényes kivitelben

A Murderbox neve hazánkban valószínűleg nem cseng túl ismerősen. A vállalat egy különleges számítógépház segítségével próbálja globálisan is ismertebbé és elismertebbé tenni magát: ez lenne a Murderbox MKII-es.

Az újdonság kereken 500 dollárral kerül többe, mint a Thermaltake extravagáns, figyelemfelkeltő dizájnnal büszkélkedő Level 10-es számítógépháza, amit korábban már többször is megcsodálhattunk. A Murderbox 1200 dollárba kerülő MKII-es kuckója extravagáns formavilág helyett inkább letisztult, elegáns dizájnjával próbálja meghódítani a vásárlók szívét. Hogy ez sikerül-e neki? Az idővel kiderül.

Az MKII-es számítógépház alapjait tekintve megegyezik a Silverstone TJ07-es termékével, igaz, ahhoz képest jó néhány exkluzív szolgáltatást is kínál, de ez nem is csoda, hiszen a kuckó nem kevesebb, mint kétévnyi fejlesztőmunka gyümölcseként született meg.

Az anodizált alumíniumból készített kuckó esetében az alumíniumtálca, az egyes oldallapok és a meghajtókat fogadó keret oldallapjai egyaránt 8 milliméter vastagok. A könnyedén eltávolítható, nejlonborítással ellátott síneken csúszó alaplaptálca extraként kínál néhány rögzítési pontot a folyadékhűtő rendszerek tágulási tartályaihoz.

A termékben három darab 3,5 colos és három darab 2,5 colos adattároló helyezhető el, amelyek vaskos keretekben kapnak helyet. A keretek hátlapja egyedi kialakítással érkezik, így a meghajtókat egyenesen bele lehet csúsztatni a SATA adat- és tápcsatlakozókba, ami egyfelől kényelmet, másfelől pedig egyszerűbb kábelezést jelent. Sajnos a bővítőhelyek kívülről nem hozzáférhetőek, így nem lehet őket egy mozdulattal, a ház oldallapjának levétele nélkül cserélni, pedig korábban már ilyesmire is láthattunk példát.

A folyadékhűtő rendszerek számára megfelelő mennyiségű hely áll rendelkezésre, így akár négyventilátoros hőleadó radiátort is bepakolhatunk az MKII-be.

Természetesen a csövek elvezetése sem jelenthet problémát. A ház belsejében kábelharisnyába bújtatott kábeleket találunk, plusz helyet kapott a termékben egy tálcanélküli optikai meghajtó is, amely sajnos nem rendelkezik Blu-ray támogatással. Szerencsére van mellette egy 5,25 colos rejtett bővítőhely is, így erről nem kell lemondanunk.

Az MKII esetében több külön megvásárolható kiegészítőt is találunk a kínálatban. Ilyenek a rendszerhűtő ventilátorok, amelyek alapból nem járnak a termékhez. Az egyik kiegészítő segítségével a ház tetejére két darab légkeverőt varázsolhatunk, amelyek rendkívül igényes kivitelben érkeznek. Apró szépséghiba, hogy az említett kiegészítő önmagában is 150 dollárba kerül, azaz többe, mint egy jobb számítógépház.

Az összkép meglehetősen tetszetősre sikeredett, az azonban továbbra is érthetetlen, hogy a két éves fejlesztőmunka gyümölcseként megszületett számítógépház esetében miért nem egyedi vázat alkalmaztak a mérnökök.

Felépítés ide vagy oda, a Murderbox MKII-ből összesen 499 számozott példány készül, amelyeket mától bárki megrendelhet, akinek van 1200 dollárja efféle úri huncutságra. A gyártó ígérete szerint idővel tovább bővíti majd a termékhez megvásárolható kiegészítők listáját.

Aki még több képet szeretne látni a termékről, látogasson el ide.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward