Shop menü

MÉREGDRÁGA SPORTÓRÁVAL RUKKOLT ELŐ A GARMIN

Az Enduro 2 akár több mint 1 évet is mehet egy töltéssel, és úgy lett nagyon ellenálló, hogy mellette még könnyű is, de a mérete nem éppen szolid.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Méregdrága sportórával rukkolt elő a Garmin

Az Enduro széria nem túl népes, hírünk alanya lesz ennek a szériának a második tagja, de sokat elmond az, hogy igazából ez még a Fénix modelleknél is többe fog kerülni. Persze azt is hozzá kell tenni, hogy egyáltalán nem véletlenül, itt ugyanis a cég semmilyen kompromisszumot nem kötött a tervezésnél.

Az újdonság egy 1,4 hüvelykes képernyőt használ, ami előre vetíti, hogy nem nőknek megfelelő méretet öltött, de igazából még a férfiak körében sem fog mindenkinek jól állni, ebben biztosak vagyunk, mivel 51 milliméteres a tokja. Az Enduro 2 szokás szerint MIP képernyőt használ színes megjelenítési lehetőséggel, 280 x 280 pixeles felbontással és jó leolvashatósággal.

Galéria megnyitása

A Garmin saját rendszere dolgozik majd az Enduro 2-n, ami sokoldalú, és lényegében minden szükséges funkcióról tud gondoskodni valamilyen formában. A hozzátartozó alkalmazással együttműködve pedig időről időre jobb is lehet, hiszen folyamatosan kapja majd az eszköz a frissítéseket. Az újdonság biztosít zenelejátszót, lehet majd vele fizetni a Garmin Pay-en keresztül, és testreszabható rengeteg különböző órafelülettel.

Galéria megnyitása

Elsődlegesen a sportolók igényeinek a kiszolgálása itt a cél, és ennek megfelelően dolgozták ki a kezelését is, direkt mindent könnyű elérni gombokkal, de azért az érintésvezérlés is támogatott. Méri a masina a véroxigénszintet, a pulzust, és megannyi olyan információval szolgál, ami a profik számára is hasznos lehet. A sportolók edzéseiről nagyon sok információt tud majd adni az Enduro 2, miközben menet közben azért azt is nézi, hogy az élettani jelek hogyan alakulnak, és szélsőséges esetekben riasztást küld, hogy meg lehessen előzni a bajt.

Galéria megnyitása

A Garmin már évtizedes tapasztalattal rendelkezik a sportórák terén, amit nagyon jól tudott átültetni az okosórák terére is. Tényleg felsorolhatatlan mennyiségű funkció van már itt a sportolók számára. A megfelelő működés és a kiemelkedő funkcionalitás érdekében egy sor szenzor van itt. Biztosított például a fejlett GPS vevő a SatIQ technológiával, továbbá adott a barométer, az iránytű, többféle mozgási szenzor, hőmérő, valamint Pulse Ox véroxigéntelítettségmérő. A nők számára is vannak külön plusz funkciók.

Galéria megnyitása

Az okostelefonokkal egyszerűen Bluetooth kapcsolaton fog kommunikálni a termék. Támogatja az Enduro 2 az ANT+ technológiát is, és került bele Wi-Fi. Ez utóbbi jól jön majd akkor, ha helyben tárolásra kell zenét letölteni. Az okosóra 32 GB-os tárhelyet kapott, amire bőven be lehet tárazni dalokból. A zenéket letöltésére például a Spotify nyújthat lehetőséget.

Galéria megnyitása

A karóra egy szövetes szíjat kapott, hiszen a lehető legjobbat akarja a sportolóknak, és bizony a maximális kényelem ezzel érhető el a cég eredményei alapján. A szövet nagyon jól szellőzik, kényelmes és rendkívül tartós is, olyan anyagból van, és olyan eljárással készül, hogy a szakadásáról nem kell tartani, és a nyúlás miatt sem fog hamar tönkremenni. Ennek mindössze 6 gramm a tömege, így szíjjal együtt is csak 70 grammot nyom a viselhető kiegészítő.

Galéria megnyitása

Az alacsony súly itt annak köszönhető, hogy már a tervezés során is a lehető legalacsonyabb tömeg és maximális tartósság elérésére fókuszált a Garmin. Így alakult ki az az összeállítás, hogy a kijelzőt a Power Sapphire fantázianevű zafír kristályüveg oltalmazza, körülötte pedig a lünetta titánból van, miközben maga a tok, ami kevesebb alkalommal van sérülésnek kitéve, szövetszálerősítéses polimer, tehát megerősített műanyag. A tok hátulja a lünettához hasonlóan titánból készült. 10 ATM vízállósággal dicsekedhet az okosóra, szóval akkor sem fog zavarba jönni, ha vízbe viszik.

Galéria megnyitása

Beépített lámpa is van az órában, a tokfülek között lett ez elrejtve, és sötétben nagyon jó szolgálatot tehet majd. Napelemes a termék, és minél alacsonyabb fogyasztású módban van az óra, annál többet tud meríteni a napból, illetve egészen pontosan annál hatékonyabban lehet növelni az üzemidőt a napoztatással. Normál használtban 34 napot fog bírni az Enduro 2, napelemről viszont ezt meg tudja majd toldani 46 napra.

Galéria megnyitása

Persze folyamatos zenehallgatással és maximális GPS pontosság mellett hamar oda lehet neki pörkölni, így 20 óra alatt lemeríthető. Magában átlagos GPS-es nyomkövetéssel 110 órát fog kibírni napelem nélkül, azzal pedig 150 órára lesz képes, akkukímélő óra módban pedig akár 550 napig, szóval több mint 1 évig is el fog menni a specifikáció szerint.

A Garmin Enduro 2 az Egyesült Államokban kerül először a boltokba, de más régióban is megvásárolható lesz idővel. Az USA-ban a terméket 1100 dolláros összegért cserébe lehet majd megszerezni.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére