Méregdrága DDR4-5000 MHz-es memóriacsomag elsőként a Corsairtől

Ez az piac első olyan kereskedelmi forgalomban kapható memóriacsomagja, amely már eléri a DDR4-5000 MHz-es határt.

Méregdrága DDR4-5000 MHz-es memóriacsomag elsőként a Corsairtől

A Corsair elkészítette a piac első DDR4-5000 MHz-es memóriamodulokból álló memóriacsomagját, ami igazi különlegességnek számít, így az árcéduláján is igen-igen borsos összeg szerepel. Az új csomag a Vengeance LPX sorozatot erősíti, vagyis alacsony profilú kivitelben, RGB LED alapú világítás nélkül érkezik. A két darab 8 GB-os modult tartalmazó csomag a gyártói weboldal szerint egy Vengeance Airflow hűtőt is tartalmaz, ami segít a memóriachipek által termelt hő gyors eltávolításában, így a rendszer stabilabb lehet.

Az új memóriamodul alapját egy nyolcrétegű nyomtatott áramköri lap adja, amelyre válogatott memóriachipek kerültek. Az sajnos nem derült ki, hogy a memórialapkák pontosan mely gyártónál készültek és milyen típusúak, de az első független tesztekből erre is egészen biztosan választ kapunk. Maguk a modulok egyébként eloxált alumínium hűtőlemezeket kaptak, , amelyek csak néhány milliméterrel nyúlnak a NYÁK lap fölé, így a processzorhűtők többségével tökéletesen kompatibilisek lesznek.

Galéria megnyitása

A DDR4-5000 MHz-es effektív órajelre képes memóriamodulok esetében CL18-26-16-46-os időzítéseket használt a gyártó, az üzemi feszültség azonban magasabb a szokásosnál, hiszen 1,4 V helyett már 1,5 V-ot igényelnek az újdonságok a stabil működéshez. Az XMP 2.0-s támogatásnak köszönhetően a névleges paramétereket nagyon könnyen és gyorsan be lehet állítani, arra azonban érdemes odafigyelni, hogy a processzorgyártó által ajánlott referencia memória-órajel túllépése már a tuning kategóriába esik, így senki sem garantálja, hogy az adott rendszer képes lesz a memóriamodult a névleges paramétereken kezelni.

Éppen ezért SPD profil is rendelkezésre áll, amellyel a JEDEC szabványban rögzített paramétereken működhet a memóriamodul, így ha alacsonyabb teljesítmény mellett is, de a rendszerek többségében használható lesz. Érdekesség, hogy ennél a modellnél a Corsair az X570-es lapkakészlettel szerelt alaplapokat vette célba, így a gyártói oldal szerint csak ezekkel a termékekkel kompatibilis az új csomag. Az új memóriacsomagot több MSI alaplapban is tesztelték, így az MSI MEG X570 GODLIKE, az MSI MEG X570 ACE, az MSI MEG X570 UNIFY, és a PRESTIGE X570 CREATION modellben egyaránt hibátlanul teljesített.

Az igen komoly órajelnek, valamint az ehhez mérten igen jónak számító időzítéseknek persze ára van: a Corsair az újdonságot 1224,99 amerikai dollárért árulja.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap