Mennyi egy Wii? Most kiderül

Annak ellenére, hogy a Nintendo a versenytársaihoz képest lényegesen olcsóbban árulja a konzoljait, még mindig profitál mindegyik darabon, legalábbis a saját állítása szerint.

Mennyi egy Wii? Most kiderül

A Toyokeizai Online japán oldal tüzetesen megvizsgálta a Nintendo új konzolját, a Wii-t. Végül arra jutottak, hogy a fontosabb alkatrészei a Broadcom, a Qimonda, a Samsung, az Elpida és természetesen az IBM és ATI gyáraiban készültek. Az egész alapját pedig a Foxconn adja.

Érdekesebb azonban, hogy beárazták a Wii különböző alkatrészeit, hogy megtudjuk mennyibe kerülhet körülbelül egy konzol legyártása.

Annak ellenére, hogy a Nintendo a versenytársaihoz képest lényegesen olcsóbban árulja a konzoljait, még mindig profitál mindegyik darabon, legalábbis a saját állítása szerint. Ez a szokásossal pont ellentétes, hisz a Sony és a Microsoft is amikor először fogalomba hozta a saját konzolját, mindkettő jelentősen olcsóbban jelent meg a tényleges gyártási költségénél. Ez úgy lehetséges, hogy nem magán a konzolon, hanem a játékokon és azok jogdíjain termelnek a cégek jelentős profitot. A konzolok életútja felé szokott általában nullszaldós vagy a nyereséges lenni maga, a  konzolok árusítása.

Miután megvizsgálták a különböző alkatrészeket, megállapították, hogy az összes költsége körülbelül 158.30 dollárra rúghat. Részletesebben:

Persze ezek csak a gépnek a költségei. A most megvásárolható kiszerelés része a Wii Remote, a Nunchuck és a Wii Sports, ezek mind feljebb nyomják a konzol költségeit. Figyelembe véve az irányítók nagykereskedelmi árát és a DVD nyomás költségét, a Nintendo még mindig körülbelül 40 dollárt keres egységenként. Ez éles ellentétben áll a Sony és a Microsoft modelljeivel: a számítások szerint körülbelül 240-300 dollár veszteség van minden eladott PS3-on, és 200 dollár az Xbox 360-on.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward