Megvan az LG G4 megjelenésének időpontja

Még áprilisban be fog futni az LG új csúcsmodellje, ha minden a mostani tervek szerint alakul.

Megvan az LG G4 megjelenésének időpontja

Az LG szétküldte az érintetteknek azokat a meghívókat, amik minden kétséget kizáróan a vállalat legújabb zászlóshajójának az érkezésére hívják fel a figyelmet. Az LG G4 várhatóan a Samsung Galaxy S6 és a HTC One (M9) méltó kihívója lehet, de egyelőre sajnos semmilyen hivatalos információnk nincs vele kapcsolatban.

Az dél-koreai gyártó április 28-án fogja lerántani a leplet a negyedik generációs G okostelefonról. Az LG meglehetősen elegáns és letisztult meghívót alkotott az eseményre, amin egy bőrtextúrába vannak belesütve a szükséges információk. A dokumentum tanúsága szerint a vállalat egészen nagyszabású rajtot rendez a készüléknek. A már említett április 28-i napon New Yorkban, Londonban és Párizsban tartanak sajtóeseményeket, míg az azt követő napon, április 29-én Isztambulba, Szingapúrba és vállalat székhelyére, Szöulba várják majd a meghívottakat. Az LG azzal, hogy jóformán a világ minden égtáján tart egy rendezvényt, már most egyértelművé teszi azt, hogy az LG G4 világszerte megvásárolható lesz. A meghívón az időpontok és a helyszínek mellett mindössze a „see the Great” és a „feel the Great” feliratok (lásd és érezd a nagyszerűséget) szerepelnek egymás alatt. Mindkét sorban kiemelték a G-t, ami egyértelműen az érkező újdonságra jelenti utalást.

Mire számíthat a nagyközönség az G4 érkezésével? Az LG Mobile kapcsán már korábban hallani lehetett arról, hogy a következő zászlóshajójánál kifejezetten nagy hangsúlyt tulajdonít a prémium anyaghasználatnak. Ezt a pletykát tovább erősíti az, hogy egy ilyen meghívóval invitálták meg a nagyérdeműt a bemutatóra. Ez alapján akár az is feltételezhető, hogy az LG G4 esetében már bőrből lesz a készülék valamely része – valószínűleg a hátoldala –, vagy legalábbis nyújthat ilyen alternatívát is a gyártó. A G4 feltételezett fényképeivel egyébként már sok helyen találkozhattak az olvasóink. Ezeken egyértelműen nem egy bőrbevonatos mobil szerepel, hanem egy olyan készülék, aminek fémből van a háza, vagy legalábbis fémes hatást keltő anyagból. Itt érdekesség, hogy a lencsevégre kapott LG okostelefon még érintőtollal is rendelkezik, erre pedig még egyetlen "alap" G modell esetében sem volt példa, csak a leszármazottaknál (pl. G3 Stylus).

Kiszivárgott képek egy tesztelői G4-ről.

A specifikációt illető szóbeszéd szerint a mérnökök ezúttal nem nyúltak nagyobb megjelenítőhöz, mint a G3 esetében, és a felbontás terén is hasonló lesz a helyzet, vagyis a G4 5,5 colos, Quad HD panellel kerülhet a kamerák kereszttüzébe. Az operációs rendszer szerepében vélhetően már az Android 5.1 lesz jelen, ami pillanatnyilag a Lollipop legfrissebb verzió. Itt állítólag már egy 16 megapixeles főkamera teszi majd tiszteletét optikai stabilizálással és lézeres autófókusszal, továbbá a szelfikért felelős egység sem teljesíthet rosszul, hiszen egy 8 MPixeles megoldásról lehet hallani. A rendszermemória szinte biztosan 3 GB-os méretet fog ölteni, a háttértár pedig 32 GB-os kapacitású lehet. A központi chip tekintetében kézenfekvő lenne a Snapdragon 810 jelenlétét, azonban ezt mégsem lehet ennyire biztosan kijelenteni. Néhány napja egy olyan GFX Benchmark adatlap kering az interneten, mely alapján arra lehet következtetni, hogy LG mégsem a Snapdragon 810, hanem csak a hatmagos Snapdragon 808 mellett tette le a voksát a G4 esetében. Erre a melegedéses ügy miatt akár még reális esély is lehet, így érdemes ezzel az eshetőséggel is számolni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward